4 Mart 2012 Pazar

Tahinli Çıtırlar


    E hadi bir tane daha çayla muhabbeti ilerletmiş bir dünyalar tatlısı çıtıra yer verelim. Yapımı oldukça kolay. 3 adet yufkadan, tahinden, şekerden ve cevizden öyle tatlı birşey çıkıyor ki ortaya bayılıyorum :) Malzemelerin 2 katıyla daha fazla çıtır elde edip bir kısmını derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.Davetsiz misafirlerin ziyaretinde şıp diye mikrodalgaya koyup oradan da hop misafirlerin tabağına aktarabilir ve kendinizle gurur duyabilirsiniz:) İşte tam da bu yüzden (annem ve anneannemin derin dondurucularının vazgeçilmezlerindendir) kardeşim bu çıtırlara 'derin dondurucu çıtırları' diyor. Yine de taze daha bi çıtır daha bi güzel!
TAHİNLİ ÇITIRLAR
MALZEMELER:
  • 3 yufka
  • 1,5 su bardağıTahin 
  • 1 çay bardağı Şeker
  • Dövülmüş Ceviz 
YAPILIŞI:
  •  Tahini ve şekeri karıştırıyoruz,içine dövülmüş cevizi ekliyoruz. Yufkaların her katına karışımdan paylaştırıp, yufkaları üstüste diziyoruz. Rulo yapıp 2 parmak genişliğinde kesiyoruz. 175'C de 15-20 dk pişiriyoruz. 
  •  Afiyet olsun :)

6 yorum:

  1. Tepsiye dizdikten sonra kızarması için üstlerine birşey sürülüyor mu simge?

    YanıtlaSil
  2. Yok Rüyacım üzerine hiçbir şey sürülmüyor.Aslında bazı tariflerde yumurta sarısı kullanılmış ama ben kullanmıyorum senin takdirine kalmış;). Sadece ılıdıktan sonra biraz pudra şekeri serpiliyor sadece ama ben çok da tatlı sevmediğim için yapmadım. Eklemeyi unutmuşum:)

    YanıtlaSil
  3. Malzemeleri aldım hemen deniyorum. Senin tariften yola çıkarak farklı bişeyler daha deniycem güzel olursa paylaşırım blogta :)

    YanıtlaSil
  4. Mutlaka! Takipteyim canım. Eline sağlık şimdiden. Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  5. Simgecim, senin çıtırlardan ilham aldım tahinliden sonra bir de haşhaşlı denedim. Öyle de güzel oldu :)

    http://ruyaninmutfagi.blogspot.com/2012/04/hashasl-rulolar.html

    YanıtlaSil
  6. Canım gördüm ellerine sağlık eminim çok güzel olmuşlardır zaten haşhaşa bayılırımmmmmmmmmm :) Ben de deneyeceğim! Teşekkürler

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)