17 Mart 2012 Cumartesi

Ağır Ateşte Pişmiş Kırmızı Lahana


     Canım şefim Anna Olson'dan tatlı bir lahana tarifi. Annacım müthiş bir et yemeğinin yanında kullanmıştı ben de tavukta denedim.Güzel oldu:)
     Kırmızı lahanayı kimi sever kimi sevmez. Yoğurtlu yenir, salata da yenir, turşusu yenir ama böylesini denemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir:) Tatlı mı tatlı müthiş bir kırmızı lahana garnitürü. Bakmayın ağır ateş olduğuna sadece 15 dk da hazır!

AĞIR ATEŞTE PİŞMİŞ KIRMIZI LAHANA
Malzemeler:

  • Yarım kırmızı lahana                                 
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan (benimki biraz iri oldu:))
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 3 çorba kaşığı şeker (isteyen 2 yapabilir)
  • 1/4 çekilmiş muskat.



Yapılışı:

  •  Lahanamızı ince ince kesiyoruz. Tencerede erittiğimiz tereyağında soğanları kavuruyoruz. Üzerine lahanamızı ekleyip en son da rendelenmiş elmamızı ekliyoruz.
  •  Daha sonra sirkeyi ekliyoruz (sirkenin asiti lahanaların yumuşacık olmasını sağlıyor) Şekeri  ekleyip muskatı da rendeleyip bir kere karıştırıyor ve tencerenin ağzını kapatıyoruz.En düşük ateşte 15 dk pişiriyoruz.
  •  Afiyet olsun! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)