Canım şefim Anna Olson'dan tatlı bir lahana tarifi. Annacım müthiş bir et yemeğinin yanında kullanmıştı ben de tavukta denedim.Güzel oldu:)
Kırmızı lahanayı kimi sever kimi sevmez. Yoğurtlu yenir, salata da yenir, turşusu yenir ama böylesini denemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir:) Tatlı mı tatlı müthiş bir kırmızı lahana garnitürü. Bakmayın ağır ateş olduğuna sadece 15 dk da hazır!
AĞIR ATEŞTE PİŞMİŞ KIRMIZI LAHANA
Malzemeler:- Yarım kırmızı lahana
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan (benimki biraz iri oldu:))
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 çorba kaşığı sirke
- 3 çorba kaşığı şeker (isteyen 2 yapabilir)
- 1/4 çekilmiş muskat.
Yapılışı:
- Lahanamızı ince ince kesiyoruz. Tencerede erittiğimiz tereyağında soğanları kavuruyoruz. Üzerine lahanamızı ekleyip en son da rendelenmiş elmamızı ekliyoruz.
- Daha sonra sirkeyi ekliyoruz (sirkenin asiti lahanaların yumuşacık olmasını sağlıyor) Şekeri ekleyip muskatı da rendeleyip bir kere karıştırıyor ve tencerenin ağzını kapatıyoruz.En düşük ateşte 15 dk pişiriyoruz.
- Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)