12 Mart 2012 Pazartesi

Yayla Çorbası



   Yoğurdun en güzel hallerinden biri çorbada bence. Çorbaya kattığı lezzet inanılmaz. Daha çok salçalı çorbalarla büyümüş biri olarak evlendikten sonra keşfettiğim terbiyeli çorbalardan vazgeçemez oldum. Yayla çorbası da sanırım hepimiz için böyle ki klasikler arasında. İnanın yayla çorbası varken başka yemek aramıyorum. Çok seviyorum çok :) Bu tariften 4-5 kişilik çorba çıkıyor. Sanırım bir akşam yemeği için yeterli, misafirimize yapacaksak malzemeleri 2 katına çıkarırsak oldu bitti :)


 YAYLA ÇORBASI
Malzemeler:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz

Yapılışı:

  •  Pirinci yıkayıp nişastasını attıktan sonra tenceremize alıyoruz. Pirincin üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyuyoruz ve haşlıyoruz. Pirinçler güzelce piştikten sonra tereyağımızı ekliyoruz.
  •  Bir kapta yoğurtla yumurta sarısını çırpıyoruz. Pirincimizin suyundan azar azar yoğurda ekleyip sulandırıyoruz. Bu karışımı da yavaş yavaş çorbamıza karıştırıyoruz. Bu sırada sürekli karıştırıyoruz. Tuzunu da ekleyip tadına bakıyoruz :) Eğer çok koyu ise birazcık kaynamış su ilave edebiliriz.
  •  En son üzerine tereyağında nane yapıp çorbamıza ekliyoruz. 
  •  Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)