Bir Ramazan sofrasında ilk kez yediğim kurutulmuş fasülye yemeğiyle sanırım bulutların üstüne çıktım :) Yemek bir zevk. Kurutulmuş fasülye nasıl bir zevk :) O günden sonra sayıklamaya başladım ve hemen o yaz anneanneciğimin katkılarıyla aldık pazardan tazecik fasülyeleri dizdik ipe. Bir güzel kuruttuk ve kışın da ohhhh yedik :)
Kurutulmuş sebze maceram böyle başladı.Kuru patlıcan,biber dolması, kurutulmuş domates,kurutulmuş meyveler derken benim en sevdiğim lezzetler bu yemeklerden oluşmaya başlamış. Zaten en sağlıklısı da sanırım bu.
Gelelim tarifimizin hikayesine. Komşum Nuray Abla birgün yine kapımı çalarak bu harika lezzeti sundu bana. Orijinal ismini bilemiyorum,sorduğum halde nasıl bakakaldıysam tabağa unuttum :) Öğrenip değiştiririm olmazsa ya da bilen varsa bi zahmet bana hatırlatsın :) Burada kahvaltıda yeniyormuş ama benim için akşam sabah yenilesi.....Mis miss:)
KURUTULMUŞ SEBZE KAVURMASI
Malzemeler:- Kurutulmuş biber
- Kurutulmuş patlıcan
- Kurutulmuş domates
- Domates salçası
- Biber Salçası
- Al biber
- Tereyağ
- tuz
Yapılışı:
- Öncelikle kuru sebzelerimizi bir güzel haşlıyoruz. Ardından ayrı bir tencerede bolca tereyağı eritip birazcık kırmızı biber serpiyoruz. Haşladığımız sebzeye göre göz kararı biber salçası fazla olacak şekilde salça ekliyoruz. Sebzeleri ve tuzunu da ekleyip bir süre daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Afiyet olsun!
bir de üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yedin mi yanına bir taze ekmecik yeter ellerine sağlık
YanıtlaSilKesinlikle! Yoğurt harika bir öneri:) Çoook teşekkürler...
Sil