Afiyet olsun!
HAŞHAŞLI TATLI
Malzemeler:
Yapılışı:
Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 4 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket krem şanti
- Süt
- 4 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
- yarım limon
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğutuyoruz. Su ve şekeri kaynattıktan sonra limonu ekleyip 2-3 dk daha kaynatıyoruz.Ilımaya bırakıyoruz.
- Ardından hamura başlıyoruz, şeker ile yumurtayı iyice çırpıyoruz ve diğer bütün malzemeyi de katıp(krem şanti hariç) karıştırmaya devam ediyoruz.Dikdörtgen borcama karışımı döküp 180 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz.(fırına göre 30-40 dk arası) Ben borcam kullandım ama fırın tepsisi de olabilir.Kekin ilk sıcaklıgı çıktıktan sonra soğuk şerbetimizi üzerine döküyoruz.Üzerine de krem şanti hazırlayıp sürüyoruz. Tatlımız hazır.
- Afiyet olsun!
Denemeye değer duruyor
YanıtlaSil