ISPANAKLI TURTABu harika ıspanaklı turta tarifine kevserinmutfagi 'nda rastladım ve görür görmez denemeye karar verdim. Kevser hanım o kadar güzel bir tarif vermiş ki sonuç süper oldu. E tabi biz iki kişilik ailemizle koca turtayı bitiremeyeceğimiz için sevgili komşularımla da paylaştım. Herkes parmaklarını yedi sıra sizde:) Teşekkürler Kevserinmutfağı
Malzemeler:
Hamuru için;
- 350 gr un,
- 200 gr küp küp doğranmış soğuk margarin,
- 10 yemek kaşığı soğuk su,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- Üzeri için bir yumurta sarısı.
İç harcı için;
- 2 demet ıspanak,
- 1 adet soğan,
- 250 gr lor,
- 3 yumurta,
- 1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı:
- Öncelikle hamur için una margarini, suyu ve tuzunu ekleyip yoğuruyoruz. 30 dk buzdolabında bekletiyoruz.
- Bu sırada soğanları ve ıspanakları küçük küçük doğruyoruz. Soğanları kavurup ıspanakları ekliyoruz ve ikisini kavurup ılıması için bekletiyoruz.
- Ilıdıktan sonra yumurtaları, peyniri ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Hamurun 1/3 lük kısmını kesip ayırıyoruz. Kalanını merdaneyle açıp tart kalıbına yerleştiriyoruz. Sağoyan harcı döküp kalan hamuru da açıp üzerini kapatıyoruz.
- Yumurta sarısını üzerine sürüp 190'C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Afiyet olsun :)
SLM MERHABA BU TARTI YAPTIM USTU KIZARANA KADAR YAPTIM ALTI BEYZMI KALIYOR ACABA
YanıtlaSilEvet altı nispeten üstüne göre daha beyaz kalıyor malesef :)
Sil