Şu anda diyeti bırakmış olmama rağmen hala yediklerime dikkat edebiliyor, kilomu korumaya çalışıyor olmam beni asıl mutlu eden. Çünkü vermek kadar tekrar almamakta önemli malum :) Yağsız salatalar, az yağlı yemekler derken gerçekten yağla arama bir mesafe koymuşum. O yüzden bu blogun ilk tarifleri genelde diyet yemeklerden oluşacak sanırım.
İşte bu zarif çıtır tavuk parçacıkları da onlardan biri. Kentucky lezzetini ayağınıza getiriyor. :) Hem de YAĞSIZ olarak! Kızartmak yok! Yanına benim gibi ketçap ve barbekü sosa batırıp tüketebilirsiniz. Tabi ki mayonezle de ancak tavsiye etmiyorum:) Zira bir çay kaşığı mayonezi yakmak için kilometrrelerce yürümek gerektiğini okumuştum bir yerlerde. Ama ben şanslıyım, zaten mayonez sevmem :) Fırınlayarak pişirdiğimiz bu tavukları bir fast food gecesi yapmak istediğinizde -köftesini kendinizin hazırladığı bir hamburger ve fırınlanmış patateslerle- çabucak hazırlayablirsiniz.Bakalım nasıl?
TEK ATIMLIK ÇITIR TAVUK
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 yumurta
- 1-2 yemek kaşığı ufalanmış ekmek
- tuz
- karabiber
- 2 su bardağı cornflakes (dövülmüş)
Yapılışı:
- Bir kaba öncelikle yumurtayı kırıp çırpıyoruz. İçine ekmek kırıntısını,tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.Diğer taraftan tavuklarımızı kuşbaşıdan biraz daha büyükçe kesiyoruz. Ardından yumurtanın olduğu kaseye atıp karıştırıyoruz.
- Diğer bir çukur kapa ezilmiş cornflakesleri alıyoruz. Yumurtaya bulanmış tavukları teker teker cornflakes e bulayı yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Önce 200'C de 10 dk, daha sonra ısıyı 175'C de 15 dk daha pişiriyoruz.
- Afiyet olsun!
Şöyle söyliyim
YanıtlaSilHARİKA görünüyor;) Aradğm tarif!