Hindistan cevizine, antep fıstığına, renkli pasta süslerine bulayabilirsiniz.
HAVUÇLU BONBON
Malzemeler:- 5 adet havuç
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 250 gr sade bisküvi
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- tarçın (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı hindistan cevizi (süsleme için)
- Bir tencereye havuçları rendeleyip şekerini ve suyunu ekliyoruz. Pişerken havuç kendi suyunu da bırakıyor. Bütün suyu çekip yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Bu sırada bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz.
- Havuçlar suyunu çektikten sonra cevizi ve un haline getirdiğimiz bisküvileri ekliyoruz. Bu esnada istersek biraz da tarçın ekleyebiliriz.
- Ilıdıktan sonra yuvarlayıp hindistan cevizine buluyoruz.
- Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)