10 Mart 2012 Cumartesi

Havuçlu Bonbon

 Havuçlu bonbonlar eşimin en sevdiği atştırmalıklardan biri o yüzden ben de sık sık yaparım bu tatlı bonbonlardan. Sunum şekli tercihe bağlı ben misafirlerime kürdanla ya da minim kalıplarla servis ediyorum.
Hindistan cevizine, antep fıstığına, renkli pasta süslerine bulayabilirsiniz.


HAVUÇLU BONBON
Malzemeler:

  • 5 adet havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 250 gr sade bisküvi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • tarçın (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi (süsleme için)
Yapılışı:
  •  Bir tencereye havuçları rendeleyip şekerini ve suyunu ekliyoruz. Pişerken havuç kendi suyunu da bırakıyor. Bütün suyu çekip yumuşayana kadar pişiriyoruz. 
  •  Bu sırada bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz. 
  •  Havuçlar suyunu çektikten sonra cevizi ve un haline getirdiğimiz bisküvileri ekliyoruz. Bu esnada istersek biraz da tarçın ekleyebiliriz.
  •  Ilıdıktan sonra yuvarlayıp hindistan cevizine buluyoruz.
  •  Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)