Sık sık Home TV'ye takılıp yemek programlarını izlerken kendimi kaybettiğim oluyor. Yine bunlardan birinde 'İyi Şef Kötü Şef' i izlerken iyi şefimiz Janella Guacamole Sos'un tarifini verdi. İşte tam da o gün avokadoya bir şans daha vermeye karar verdim. İyi ki de vermişim harika bir dip sos çıktı ortaya.
Bu sosu biz çoğu zaman fırında patates cipsinin yanında (sağlığımıza dikkat ediyoruz yağlı hazır cips kullanmıyoruz! :)) dip sos olarak tükettik. Ancak kırmızı etin yanına da inanılmaz yakışıyor benden söylemesi! Kısa zamanda deneyen herkesin favorilerinden biri oldu. Sıra sizde! İşte tarifimiz:
GUACAMOLE SOS:
Malzemeler:- 1 adet avokado
- Yarım kırmızı soğan
- 7-8 dal maydanoz
- 1,5 limonun suyu
- domates ( isteğe bağlı)
- acı biber (isteğe bağlı)
- tuz
- karabiber
Not: Bu bir Meksika sosu o yüzden orijinali acı ancak ben acısız tarifini verdim isteyenler acı turşu biberi dilimleyerek ekleyebilirler.
Yine Not: Bu tarifte avokadonun mümkün olduğunca çok yumuşak olması gerekir. Aldığınızda en az 4-5 gün bekletmelisiniz ki kolay ezilsin ve daha lezzetli olsun!
Yapılışı:
- Öncelikle kırmızı soğanlarımızı ve maydonozumuzu incecik kıyıyoruz.Dilersek acı biberi ve domatesi de küçük küçük doğrayıp karışıma ekliyoruz.(Domatesin çekirdekli kısımlarını sosun çok sulanmaması için kullanmıyoruz)
- Bir diğer kapta avokadoyu ortadan ikiye bölüp çekirdeğini çıkarıyoruz. İçini bir kaşıkla alıp derin bir kapta çatalla eziyoruz. Üzerine kırmızı soğanlı karışı, limon suyunu,tuzunu ve karabiberini ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Sosumuz hazır. Afiyet olsun!
Son Not: İncecik doğradığımız patatesleri azıcık yağlayıp tuzlayıp 200'C de fırına verin mis gibi sağlıklı cipsleriniz olsun! ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)