Arpa şehriye salatası misafirlerim için yaptığım vazgeçimez lezzetlerden biri. Aynı tarifi daha önceleri de yıldız şehriyeyle yapmıştım onun da çok hoş bir sunumu oluyor. Bu tarz şehriye salatalarının çok bariz bir tarifi yok aslında biraz da yaratıcılıkla alakalı. Mesela ben salataya renk olarak mısır tercih ederken annem bezelye ve havuç tercih ediyor. Yani aslında biraz ondan biraz bundan :) Ama kornişon ve taze soğan olmazsa olması. Gerisi sizin damak tadınız ve yaratıcılığınız.....
ARPA ŞEHRİYE SALATASI:
Malzemeler:- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı su
- 4 adet kornişon turşu
- 4 adet taze soğan
- 2 adet közlenmiş biber
- 4-5 yemek kaşığı mısır
- 1/3 bağ maydanoz
- nane ve dereotu (isteğe bağlı)
- sarımsak(isteğe bağlı)
- zeytinyağı
- limon
- tuz
Yapılışı:
- Arpa şehriyemizi teflon bir tencereye alıp rengi kahverengileşene kadar kavuruyoruz. Rengini alında 3 su bardağı suyu ekleyip pilav gibi pişiriyoruz.
- Arpalar pişip soğuduktan sonra garnitürleri de ekliyoruz. Sosunu döküp servis ediyoruz.
- Afiyet olsun!
Simgecim, muhteşem bir salata olmuş.
YanıtlaSilDeğişik lezzetler arayanlar için ideal.
Blogunu çok sevdim ve takipçin oldum.
Ziyaretlerine ve yorumlarına teşekkürler.
Seni blog listeme aldım.
Sevgiler, Pırıl.
Bunu deneyeceğim. Bir çok yerde yedim ama hiç yapmadım. Tarif için teşekkürler :)
YanıtlaSil