Portakalı meyve olarak çok severim. Kış aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Hele ki çocukluğumuzda! Yenilen portakalların kabukları sobaya atılır, yanarken de mis gibi bir koku yayardı. O kadar güçlü bir aroması var! Bu yüzden kekte de kurabiyede de kullansanız hep hoş bir koku veriyor. Bu kurabiyede de öyle. Hem kabuğunu hem suyunu eklediğinizde harika bir aroma çıkıyor ortaya. Buyrun bakalım....
PORTAKALLI KURABİYE
Malzemeler:
- yarım paket margarin
- yarım çay bardağı yoğurt
- yarım çay bardağı süt
- 1 çay bardağına yakın sıvıyağ
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 portakalın suyu
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurdu,sütü,sıvıyağı, portakal kabuğu rendesini,şekeri ve portakal suyunu karıştırıyoruz. Ardından kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma unla birlikte ekliyoruz. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bi hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ister elimizle istersek de kalıpla şekil verip 175'C de 15-20 dk kadar pişiriyoruz.
- Dilersek pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
- Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)