10 Mart 2012 Cumartesi

Ispanaklı Turta

      Bu harika ıspanaklı turta tarifine kevserinmutfagi 'nda rastladım ve görür görmez denemeye karar verdim. Kevser hanım o kadar güzel bir tarif vermiş ki sonuç süper oldu. E tabi biz iki kişilik ailemizle koca turtayı bitiremeyeceğimiz için sevgili komşularımla da paylaştım. Herkes parmaklarını yedi sıra sizde:) Teşekkürler Kevserinmutfağı
                                                           ISPANAKLI TURTA
Malzemeler:
Hamuru için;
  • 350 gr un,
  • 200 gr küp küp doğranmış soğuk margarin,
  • 10 yemek kaşığı soğuk su,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Üzeri için bir yumurta sarısı.

İç harcı için;
  • 2 demet ıspanak,
  • 1 adet soğan,
  • 250 gr lor,
  • 3 yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı:
  •  Öncelikle hamur için una margarini, suyu ve tuzunu ekleyip yoğuruyoruz. 30 dk buzdolabında bekletiyoruz.
  •  Bu sırada soğanları ve ıspanakları küçük küçük doğruyoruz. Soğanları kavurup ıspanakları ekliyoruz ve ikisini kavurup ılıması için bekletiyoruz.
  •  Ilıdıktan sonra yumurtaları, peyniri ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  •  Hamurun 1/3 lük kısmını kesip ayırıyoruz. Kalanını merdaneyle açıp tart kalıbına yerleştiriyoruz. Sağoyan harcı döküp kalan hamuru da açıp üzerini kapatıyoruz.
  •  Yumurta sarısını üzerine sürüp 190'C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 
  •  Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. SLM MERHABA BU TARTI YAPTIM USTU KIZARANA KADAR YAPTIM ALTI BEYZMI KALIYOR ACABA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet altı nispeten üstüne göre daha beyaz kalıyor malesef :)

      Sil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)