30 Haziran 2012 Cumartesi

Tavada Baharatlı Patates

  Kızarmış patatesi eminim hepimiz seviyoruzdur ama sürekli de kızarmış yiyecekleri tüketmek pek de sağlıklı değil. O yüzden alternatif tatlar da zaman zaman insana aynı lezzeti veriyor. Bu sefer tavada pişirdiğim patatesleri baharatlayarak güzel bir lezzet elde ettim hem de 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile :)
 Garnitür olarak tavugun yada etin yanına her zaman çok yakışır. Televizyonda gördüğüm bir tarifi biraz daha değiştirerek uyguladım ve soya sosuyla pişirdiğim tavuklarla birlikte afiyetle yedim :) Haşlanmışa benzer bir tadı oldu.Eğer minik taze patatesleriniz varsa kabuğunu soymanıza gerek yok.Mutlaka denemelisiniz!
TAVADA BAHARATLI PATATES:
Malzemeler:
4 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
6 diş sarımsak
3 dal taze biberiye
tuz
karabiber
pulbiber
1,5 su bardağı su
Kendime şöyle de bir tabak hazırladım !
Seviyorum karışık tabakları napim :)
Yapılışı:
      Patatesleri boylarına göre ister ikiye ister dörde bölelim. Kızgın tavaya yağımızı alıp patatesleri kestiğimiz yerleri kızaracak şekilde yerleştiriyoruz. 2 dal biberiyeyi bütün olarak, bir dalının da saplarını ayıklayarak ekliyoruz tavamıza. Sarımsakları soyup büyün olarak atıyoruz. Üç malzemeyi yaklaşık 5 dk orta ateşte arada tavayı sallayarak pişmeye bırakıyoruz.
      Ardından suyumuzu ekleyip ateşi biraz kısarak patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Suyunu çektiğinde diğer baharatları da ekleyip bir tabağa alıyoruz ve servis yapıyoruz.
     Afiyet olsun!
Not: Biberiyeyi taze kullanmamızın sebebi daha uzun süre pişmeye yanmadan dayanmasından. İnanılmaz güzel bir aroma veriyor. Sarımsak da neredeyse eriyor kendisi kalmıyor ama tadı kalıyor :) Şiddetle tavsiye!

16 yorum:

  1. tatlım benim yine döktürmüşsün...
    ellerine sağlık...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. İyi ki sizi izlemeye aldım:)Güzel ve zevkli tarifler , anlatımlar var:)Fırında yapıyordum tavada da deneyeceğim,ellerinize sağlık,sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy nasıl mutlu oldum güzel sözlerinize anlatamam,çok teşekkürler ederim! Aynı şekilde hissetiğimi biliniz lütfen:) Kocaman sevgiler!

      Sil
  3. Simge'cim fırında yaparım ve çok severim.Tavadada harika olmuş ellerine sağlık.Mutlu pazarlar sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım güzel yorumuna çok teşekkür ederim, sevgiyle kal!

      Sil
  4. bizim evde çok severek yenilir, baharatlarla mis gibi ellerine emekerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şehrinaz hnm,çoook teşekkürler. Kocaman sevgiler!

      Sil
  5. ellerine sağlık arkadaşım herşeyin yanında iyi gider;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama? :) Çok teşekkürler....

      Sil
  6. merhaba,bende bu tarifi fırında yapıyordum.bir de böyle deneyeyim.ellerinize sağlık.yine beklerim.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucumm çok teşekkürler, bundan sonra sık sık ziyaret edicem. :) SEvgiler!

      Sil
  7. Merhaba
    Cok leziz görünüyor. Ellerinize saglik.
    Sayfanizi yeni kesfettim ve severek takip ediyorum!!
    Devami gelir insallah.
    Almanyadan kocaman selamlar ve sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vahide hanım, çok sevindim sözlerinize çok teşekkürler ederim. İnşallah.. Almanyaya da bizden çok selamlar,sevgiler ;)

      Sil
  8. patatesi her türlü yemeyi severim
    güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)