Türk mutfağının en önemli kültürlerinden biri de bandırmaktır :))) Bandıra bandıra yenen yemeğim lezzeti iki katına çıkar. Çatalla kaşıkla yesen aynı tadı alamadığın bu yemekler genelde sulu tencere yemekleridir. Fırından yeni çıkmış tazecik de bir ekmekse bu offf ki ne off :)) Yabancılarda bandırma (dipping- dip) genelde kıytırık ciplerini güzel soslara bandırmaktan ibaret! Bizim gibisi yok dostlar! ;)
Tubişime kahvaltıya gittiğimde bizim bildiğimiz menemen tarifini yumurtasız yapıp sos olsun diye öylece bırakmıştı. Şaşırdım ama güzel oldu ekmeye sürdük,bandırdık..(taktım :)) Çok güzel bir lezzet oldu. Bende geçenlerde aynısını yapmıştım bu sefer bir de peynir ekleyerek yaptım. Peynirli menemenden daha güzel bence çünkü ben yumurtayı sade seviyorum. Tek sorun yerken peynirin çok uzaması oldu , e o kadar kusur kadı kızında da olur diyoruz ve tarifimize geçiyoruz:
PEYNİRLİ KAHVALTILIK SOS:
Malzemeler:1 soğan
1 büyük biber
1 büyük domates
Çeçil peyniri
tuz,karabiber,pulbiber
1/3 çay bardağı su
zeytinyağı
Yapılışı:
Menemen yapar gibi az yağda soğanı,biberi kavuruyoruz ardından küp küp domatesleri ekliyoruz. Birazcık su ekleyipbaharatını veriyoruz ve en son da dilediğimiz kadar çeçil peyniri ekliyoruz. Beynir eriyene kadar pişirip afiyetle yiyoruz :)
Harika bir tarif. Diyetteyken bandırarak yemeyi nasıl özledim bilemezsin. Bi ödül günümde deneyip doya doya bandırmak istiyorum. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilÇook teşekkürler Elifcim, sen gayret et birazcık daha diyetin bitsin bandırırsın :) Hem o zaman daha lezzetli olur oh zayf zayıf:) Sevgiler
SilEKMEK BANA BANA YERİM,BAYILIRIM..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM..
Çoook Teşekkürler;)
SilMerhaba Simge hanim
YanıtlaSilTarifiniz cok lezzetli duruyor.
Ellerinize saglik!
Cecil peynir yerine kasar koyulsa olurmu acaba?
Bizim burda cecil hic marketlerde görmedimde ondan soruyorum!
Sevgiler....
Vahihe hanım selamlar teşekkürler, tabi ki olur eriyebilen her türlü peynir olur. Ben de çeçil boldu ondan kullandım kaşar da harika olur;) Sevgiler
Silpeynirli her lezzeti bayıla bayıla yerim canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇook teşekkürler,sevgiler;)
Silsimgecim eline sağlık bandırasım gelmedi desem yalan olur valla:) enfesss....afiyet bal şeker olsun:)
YanıtlaSilArzucum bandırrr hepsi senin :) Teşekkürler tatlım,sevgiler
SilSimgecim süper görünüyor..ağzım sulandı ,olsada yesek canım...ellerine sağlık..
YanıtlaSilBende onu istiyorum zaten :) Teşşekkürler Nurşen hnm,sevgiler.!
Silekmeğimi alıp geliyorum...
YanıtlaSilçayı da sen demle artık :))
canım bu çok güzel görünüyor...
karnım acıktı :))
ellerine sağlık...
kocaman sevgiler...
Kooooş çay hazır hemen gel ama ya da istediğin zaman gel ben sana yaparım ;)
SilCANIM SİMGECİM..
YanıtlaSilANTİ OKSİDAN BİR LEZZET YAPMIŞSIN..
ELLERİNE SAĞLIK..
Ayşeciiim çooooook teşekkürler ederim :) Kocaman sevgiler
SilSimge'cim bayılırım kahvaltı masalarında böyle enfes lezzetlere ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilDeryacım çok teşekkür ederim,sevgiyle kal ;)
Silharika bir bandırmalık olmuş,eline sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler,Mehtapcım;)
SilKahvaltı yapmadım daha,birazdan kalkıp bu sostan yapacağım:)O kadar iştah açıcı görünüyor ki ellerine sağlık,sevgilerimi gönderiyorum:))
YanıtlaSilCanım şimdiden afiyet bal şeker olsun o zaman :) Teşekkür ediyorum ve kocaman sevgiler! ;)
SilEkmek banılır buna!
YanıtlaSilBu saatte olacak şeymi yaaaa offfff canım çekti.....
YanıtlaSilPazar kahvaltılarımızın bir numaralı güzelliği, ben başka peynirlerle de yapıyorum, Kaşar gibi mesela.
YanıtlaSilHaklısım bandırmak biizm kanımızda var, ille de ekmek suya değecek arkadaş!