2 Temmuz 2012 Pazartesi

Peynirli Kahvaltılık Sos


   Türk mutfağının en önemli kültürlerinden biri de bandırmaktır :))) Bandıra bandıra yenen yemeğim lezzeti iki katına çıkar. Çatalla kaşıkla yesen aynı tadı alamadığın bu yemekler genelde sulu tencere yemekleridir. Fırından yeni çıkmış tazecik de bir ekmekse bu offf ki ne off :)) Yabancılarda bandırma (dipping- dip) genelde kıytırık ciplerini güzel soslara bandırmaktan ibaret! Bizim gibisi yok dostlar! ;)
  Tubişime kahvaltıya gittiğimde bizim bildiğimiz menemen tarifini yumurtasız yapıp sos olsun diye öylece bırakmıştı. Şaşırdım ama güzel oldu ekmeye sürdük,bandırdık..(taktım :)) Çok güzel bir lezzet oldu. Bende geçenlerde aynısını yapmıştım bu sefer bir de peynir ekleyerek yaptım. Peynirli menemenden daha güzel bence çünkü ben yumurtayı sade seviyorum. Tek sorun yerken peynirin çok uzaması oldu , e o kadar kusur kadı kızında da olur diyoruz ve tarifimize geçiyoruz:
PEYNİRLİ KAHVALTILIK SOS:
Malzemeler:
1 soğan
1 büyük biber
1 büyük domates
Çeçil peyniri
tuz,karabiber,pulbiber
1/3 çay bardağı su
zeytinyağı
Yapılışı:
  Menemen yapar gibi az yağda soğanı,biberi kavuruyoruz ardından küp küp domatesleri ekliyoruz. Birazcık su ekleyipbaharatını veriyoruz ve en son da  dilediğimiz kadar çeçil peyniri ekliyoruz. Beynir eriyene kadar pişirip afiyetle yiyoruz :)

25 yorum:

  1. Harika bir tarif. Diyetteyken bandırarak yemeyi nasıl özledim bilemezsin. Bi ödül günümde deneyip doya doya bandırmak istiyorum. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkürler Elifcim, sen gayret et birazcık daha diyetin bitsin bandırırsın :) Hem o zaman daha lezzetli olur oh zayf zayıf:) Sevgiler

      Sil
  2. EKMEK BANA BANA YERİM,BAYILIRIM..
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Simge hanim
    Tarifiniz cok lezzetli duruyor.
    Ellerinize saglik!
    Cecil peynir yerine kasar koyulsa olurmu acaba?
    Bizim burda cecil hic marketlerde görmedimde ondan soruyorum!
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vahihe hanım selamlar teşekkürler, tabi ki olur eriyebilen her türlü peynir olur. Ben de çeçil boldu ondan kullandım kaşar da harika olur;) Sevgiler

      Sil
  4. peynirli her lezzeti bayıla bayıla yerim canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. simgecim eline sağlık bandırasım gelmedi desem yalan olur valla:) enfesss....afiyet bal şeker olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum bandırrr hepsi senin :) Teşekkürler tatlım,sevgiler

      Sil
  6. Simgecim süper görünüyor..ağzım sulandı ,olsada yesek canım...ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende onu istiyorum zaten :) Teşşekkürler Nurşen hnm,sevgiler.!

      Sil
  7. ekmeğimi alıp geliyorum...
    çayı da sen demle artık :))
    canım bu çok güzel görünüyor...
    karnım acıktı :))
    ellerine sağlık...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kooooş çay hazır hemen gel ama ya da istediğin zaman gel ben sana yaparım ;)

      Sil
  8. CANIM SİMGECİM..
    ANTİ OKSİDAN BİR LEZZET YAPMIŞSIN..
    ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşeciiim çooooook teşekkürler ederim :) Kocaman sevgiler

      Sil
  9. Simge'cim bayılırım kahvaltı masalarında böyle enfes lezzetlere ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım çok teşekkür ederim,sevgiyle kal ;)

      Sil
  10. harika bir bandırmalık olmuş,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Kahvaltı yapmadım daha,birazdan kalkıp bu sostan yapacağım:)O kadar iştah açıcı görünüyor ki ellerine sağlık,sevgilerimi gönderiyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım şimdiden afiyet bal şeker olsun o zaman :) Teşekkür ediyorum ve kocaman sevgiler! ;)

      Sil
  12. Bu saatte olacak şeymi yaaaa offfff canım çekti.....

    YanıtlaSil
  13. Pazar kahvaltılarımızın bir numaralı güzelliği, ben başka peynirlerle de yapıyorum, Kaşar gibi mesela.
    Haklısım bandırmak biizm kanımızda var, ille de ekmek suya değecek arkadaş!

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)