28 Haziran 2012 Perşembe

Sirkeli Kırmızı Biber Turşusu

 
Yaz geldi hoş geldi...Artık mutlaka bir öğünümüzde közlenmiş sebzeler olur. Yemek,salata ,yoğurtlama ya da turşu.... Eşim de ben de çok sevdiğimizden sık sık közlenmiş sebzeleri tüketiriz. Çok da hafif oluyor bu sıcak yaz günlerinde. İşte yine közlenmiş biberli bir tarif, 2 kişilik ve 1 öğünlüktür dilediğiniz gibi çoğaltabilirsiniz.....
SİRKELİ KIRMIZI BİBER TURŞUSU:
Malzemeler:
3 iri kırmızı biber
3 yemek kaşığı sirke
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı su
tuz
Yapılışı:
Önce biberlerimizi bazı yerlerinden bıçakla delip 220'C fırında közlüyoruz. Soyup küp küp doğruyoruz ve üzerine sirkeyi,yağı,suyu ekleyip sarımsağı rendeliyoruz. Tuzunu da ayarlayıp servis ediyoruz. Afiyet olsun!
 Not: Dolapta birkaç saat beklediğinde tatlar birbirine karışıyor ve daha lezzetli oluyor hem de buz gibi :)

2 yorum:

  1. Kırmızı biberi tek geçerim, kızartmasını da közlemesini de!

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)