28 Haziran 2012 Perşembe

Otlu Kabak Yemeği

 Yine sımsıcak ve hafif bir tarif..Bir dergide gördüğüm bu tarif vazgeçilmez kabak yemeğine değişik bir yorum olmuş. Denedim çok beğendim tavsiye ederim!
OTLU KABAK YEMEĞİ
Malzemeler:
3 kabak
2 iri domates
3 yemek kaşığı bulgur
1 soğan
maydanoz
nane
dereotu
tuz
zeytinyağı
Yapılışı:
Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında pembeleştiriyoruz. Ardından soyup küp küp doğradığımız domatesleri eriyene kadar pişiriyoruz. Dışını çizdiğimiz ve küp küp doğradığımız kabakları da ekleyip üzerine geçmeyecek kadar su koyuyoruz ve kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
 Dilediğimiz kadar yeşilliği doğruyoruz. Pişen yemeği 3-5 dk beklettikten sonra yeşillikleri de ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz. Tuzunu da ayarlayıp dinlenmeye bırakıyoruz. Yemeğimiz hazır! Afiyet olsun!

13 yorum:

  1. kabağı çok severim bunu denemem lazım. Ellerine sağlık.

    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com
    http://www.facebook.com/harikadekorasyon

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler:) Tskipteyim...

    YanıtlaSil
  3. güzel bir yaz yemeği..ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Hiç bulgurlu yapmamıştım..İyi fikir..ellerine sağlık Simgecim..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım mevsim kabakları ve bolca otla ne lezzetli olmuştur bu yemek şimdiiii...afiyetler olsun sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele o nane ne de güzel tat verdi Arzucum, çok sağol.Sevgiler!

      Sil
  6. MMMM TAM YAZ YEMEĞİ SİMGECİM..
    ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor..ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. kabağın bu halini çok sevdim...
    enfes görünüyor...
    ekmeği bana bana yemeli bunu :))
    ellerine sağlık canım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)