OTLU KABAK YEMEĞİ
Malzemeler:3 kabak
2 iri domates
3 yemek kaşığı bulgur
1 soğan
maydanoz
nane
dereotu
tuz
zeytinyağı
Yapılışı:
Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında pembeleştiriyoruz. Ardından soyup küp küp doğradığımız domatesleri eriyene kadar pişiriyoruz. Dışını çizdiğimiz ve küp küp doğradığımız kabakları da ekleyip üzerine geçmeyecek kadar su koyuyoruz ve kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Dilediğimiz kadar yeşilliği doğruyoruz. Pişen yemeği 3-5 dk beklettikten sonra yeşillikleri de ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz. Tuzunu da ayarlayıp dinlenmeye bırakıyoruz. Yemeğimiz hazır! Afiyet olsun!
kabağı çok severim bunu denemem lazım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilGörüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
http://www.facebook.com/harikadekorasyon
Çok teşekkürler:) Tskipteyim...
YanıtlaSilgüzel bir yaz yemeği..ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilCanım teşekkür ederim!
SilHiç bulgurlu yapmamıştım..İyi fikir..ellerine sağlık Simgecim..
YanıtlaSilDeneyin Nurşen hanım, mutlaka! Sevgiler :)
Silellerine sağlık canım mevsim kabakları ve bolca otla ne lezzetli olmuştur bu yemek şimdiiii...afiyetler olsun sevgiler..
YanıtlaSilHele o nane ne de güzel tat verdi Arzucum, çok sağol.Sevgiler!
SilMMMM TAM YAZ YEMEĞİ SİMGECİM..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK...
Ayşecim çoook teşekkürler
Silçok güzel görünüyor..ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇook teşekkürler :)Sevgiler
Silkabağın bu halini çok sevdim...
YanıtlaSilenfes görünüyor...
ekmeği bana bana yemeli bunu :))
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...