Nedense börek denince benim aklıma hep peynirli börek geliyor. Sanki börek sadece peynirli olurmuş da diğerleri başka birşeymiş gibi:) Yok dedim kendi kendime peynirli börekten bıktım biraz da ıspanaklı yapayım. O bitti kıymalıya geldik. Belki birçokları için de bu durum kıymalı börek için geçerlidir.
Demirbaş tarifler arasındadır,kolaydır ama blogumuzda bulunsun efem :))
KIYMALI BÖREK
Malzemeler:- 6 adet hazır yufka
- 450 gr kıyma
- 1 soğan
- tuz,karabiber
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
Üzerine:
- 2 yumurta sarısı
- susam, çörek otu
Yapılışı:
- Öncelikle fırın tepsimizin altını sağlayıp birinci kat yufkayı kırıştırarak dışarıya sarkmadan yerleştiriyoruz. Arasına da karışımımızdan döküp yufkamızın her yerine yayarak ıslatıyoruz. 3 katı böyle tamamladıktan sonra arasına önceden soğanla kavurup soğuttuğumuz kıymamızı ekliyoruz.Diğer üç katı da aynı şekilde yapıyoruz.
- Ardından böreklerimizi kesip üzerine eğer sos kaldıysa sosu döküyoruz ve yumurta sarılarını sürüp susam ve çörek otunu da serpip 200'C de üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Afiyet olsun!
Not: Eğer çok kalın sevmiyorsanız böreği 6 yerine 4 yufka da kullanabilirsiniz!
geldim canım.
YanıtlaSilne güzel lezzetler paylaşmışsın.
ellerine sağlık.
muhabbetle kal:))))
Hoşgeldin sefalar getirdin,Çoook teşekkürler ;)
Silen sevdiğim börek kıymalı börektir...
YanıtlaSilteeeek geçerim :)=)
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
Teşekkürler Şirinem, sevgiler;)
SilEllerine sağlık.Erkek kardeşim o kadar çok sever ki.Sevgiler:)
YanıtlaSilValla bu sıralar bizim de favorimiz!Sevilmeyecek gibi değil ki sevgiler:)
Silcanım ellerine sağlık.çok güzel görünüyor.sevgiler...
YanıtlaSilÇoook teşekkürler canım;)
Sil