21 Haziran 2012 Perşembe

Semizotu Yemeği

 Ispanak yemeğinin muadili semizotu yemeğidir benim için. Kışın ıspanak neyse yazın da semizotu odur. İster salata ister yemek ... Ayıklamaya üşenmiyorsanız tabi :)
SEMİZOTU YEMEĞİ
Malzemeler:
3 bağ semizotu
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
2/3 çay bardağı pirinç
zeytinyağı
tuz,karabiber
Yapılışı:
 Zeytinyağında küp küp doğradığımız soğanları kavurup salçasını da ekliyoruz, bir güzel eritiyoruz. Ardından güzelce ayıklayıp temizlediğimiz semizotlarını ekliyoruz, en son da pirinçleri ekliyoruz. Üzerini çıkmayacak kadar su ekleyip tuzunu ve karabiberini de katıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler şişince yemeğimiz hazır. Sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
 Afiyet olsun!

2 yorum:

  1. Simgecim ellerine sağlık,bende geçen hafta kıymalısını yapmıştım..süper oluyor..

    YanıtlaSil
  2. çok severım canım semızotunu ekşimsi tadı her zaman bana cok güzel gelmıştır harıka ellerıne sağlık

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)