17 Temmuz 2012 Salı

Bisküvi Kıtırlı Balkabaklı Pasta

   Dün itibariyle başladık derin dondurucuda kalanları değerlendirmeye :) Annem balkabağını püre yapıp kaldırmış ne yapsak ne yapsak derken Oktay Usta'nın balkabaklı pastasında karar kıldık. Bizdeki kabaklar hazırdı,26 cm kalıpta yaptım ve evime döndüğümde mutlaka vişneyle deneyeceğim :) Sevgiler.!
BİSKÜVİ KITIRLI BALKABAKLI PASTA
Malzemeler:
400 gr püre balkabağı (2 kg başkabağı+1,5 su bardağı şeker)
1 paket petibör bisküvi
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
2 paket vanilya
Tabanı için:
 Sade pandispanya ya da
1 paket yulaflı bisküvi+2 kaşık tereyağı
Ceviz
Yapılışı:
  Balkabağını soyup bir tencereye doğruyoruz ve şekeri ekleyip 2-3 kaşık su ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Pişen kabakları ezip püre haline getiriyoruz.Hafif ılınınca içine bir paket bisküviyi irice kırıp ekliyoruz.
  Kreması için, süt ve şekeri ocakta şeker eriyene kadar karıştıyoruz. Ardından unu ve vanilyayı da ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştıyoruz.
  26 cm kalıbımıza pandispanyamızı koyup üzerine balkabağının üçte ikisini döküp yayıyoruz. Onun üzerine de muhallebimizi yayıyoruz. En üste de kalan balkabağını döküp ortaya hafifçe yayıyoruz.. Pastamızı da iri kırılmış cevizle süsleyip dolapta en az 2 saat dinlendiriyoruz.
 Afiyet olsun.!

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Kayısı Marmelatı

   Herkese merhabalar..!
   Canım kocacığımı geride bırakıp bir süreliğine anneciğimin yanına geldim. Memleketi, evimi çok özlemişim. E tabi Malatyadan gelirken kayısısız olmaz :) Tam da zamanı diyerek gelmeden önce epeyce bir kayısı göndermiştik. Onları değerlendirmeye başladık annemle ;)
    Eşimin tayini Malatya'ya çıktığı ilk yaz kayısı göndereceğini söylemişti,heyecanla bekledik , geldi açtık ki bir de ne görelim! Beyaza yakın kayısılar. Aaa aaa bizimkiler bildiğin turuncu :) Anaaam yaa gök göndermiş herhalde yolda ezilip büzülmesin diye dedik, bir tanesini ısırdık ki şeker gibi. O an yaşadığım şoku hiç unutamıyorum :) Gerçekten Malatya kayısısının bu kadar ünlü olmasının bir sebebi varmış dedim. Evlendikten sonra orada yaşamaya başlayınca da neredeyse her gün yeni bir şey öğrendim.
   Kayısı diyarında bir adet kayısı yendiğinde hemen ardından çekirdeği kırılıp yenirmiş ki şekeri dengelesin! O kadar tatlı yani :)
   Anneciğimle birazını yedik, birazını kompostoluk yapıp kaldırdık, bir kısmını da marmelat yaptık.. Dileyenlere duyurulur,tam mevsimi !
KAYISI MARMELATI:
Malzemeler:
1 kilo kayısı
1 kilo şeker
1 limon suyu
su
Yapılışı:
Kayısılarımızı yıkayp ikiye bölüyoruz. Bir kaba şekeri eritecek kadar su koyup içinde şekeri eritiyoruz. Tencereye kayısıları ve şekerli suyu alıp kayısılar yumuşayana kadar karıştırıyoruz. Yumuşadığında limon suyunu da ekleyip bir miktar daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Ilınınca da blenderla püre haline getiriyoruz. Afiyet olsun!

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Islak Kek

   Bir ıslak kek krizi sonucu yaptım bu keki. Çok da güzel oldu, bol soslu bol kakaolu bir kek. Herkes farklı bir şekilde  yapıyor ıslak keki ama ben Kekevi'nin ıslak kekini çok beğendim. Onu uyguladım,sonuç mükemmel!
ISLAK KEK
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme kakao
Yapılışı:
   Kek için yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından teker teker sütü, yağı  ekliyoruz. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu da ekleyip kek harcımızı kalıba döküp 170'C de pişiriyoruz. (Kürdan kontrolünü yaparak ;))
  Sos malzemelerini de bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırıyoruz, kaynatmıyoruz. Ardından fırından çıkan keke birkaç dakika sonra döküyoruz. Üzerini de hindistan ceviziyle ve fıstıkla süsleyip servis ediyoruz.

10 Temmuz 2012 Salı

Yağsız ve Unsuz Kurabiye :)

    Bir çaykolik olarak sabah akşam sürekli çay içerim, e tabi kuu kuru da gitmiyor :) Fakat kurabiyeler de genelde 1 paket margarin,tereyağı hele hele bazılarında katı yağ yetmezmiş gibi sıvı yağ da ekleniyor ve löp löp yağları götürüyoruz:) Sonra ben bin pişman:) Vazgeçemiyoruz o ayrı..
   Bu tarifte ne yağ var ne de un, sadece birazcık kuruyemiş :) Ondaki yağ da kurabiyemize gerekli olanı sağlıyor zaten.
   Rastladıkça,öğrendikçe bu tür alternatif yağsız kurabiyeleri pişirmeye özen gösteriyorum. Hem daha sağlıklı hem de vicdanım rahat ediyor! :)
YAĞSIZ ve UNSUZ KURABİYE
(CEVİZ BADEM KURABİYESİ)
Malzemeler:
300 gr ceviz
100 gr kabuksuz badem
3 yumurta beyazı
1 çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
bir tutam tuz
Üzeri için,
Eritilmiş bitter çikolaa
Yapılışı:
   Cevizleri ve bademleri robotta un haline gelene kadar çekiyoruz. Yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpıyoruz, ardından şekerleri de ilave edip 4-5 dk kadar hafif koyulaşana kadar çırpıyoruz.. Tarçın,ceviz ve badem ununu da ekleyip bir süre daha çırpıyoruz. 
   Fırın tepsisine yaplı kağıt serip bir kaşık yardımıyla hamurdan parçalar alıp aralıklı olarak tepsimize diziyoruz. Önceden ısıtılmış 175'C  fırında 10 dk pişiriyoruz.
   Soğuduktan sonra üzerini benmari usulü eritttiğimiz çikolatayla süslüyoruz.
   Afiyet olsun!
Not: Kurabiyelerimizi 10 dk dan fazla pişirmiyoruz ki içi yumuşacık kalsın!

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Düdüklüde Taze Börülce Yemeği

   Epeydir bloguma yazamadım, canım kardeşim geldi bizi ziyarete. E tabi gezmekten tozmaktan vakit bulup da birşeyler yapıp ekleyemedim :) Canım anneciğimin kardeşimle gönderdiği el emeği göz nuru organik taze börülceleri hemen düdüklüde pişiriverdik. Allahım yarabbim taze diye mi annem yetiştirdi diye mi kardeşim getirdi diye mi bilmiyorum ama çok lezzetliydi :)Yanına bir bulgur pilavı, Özgecim de cacık yaptı ohh miss:)
TAZE BÖRÜLCE YEMEĞİ
Malzemeler:
Yarım kilo taze börülce
3 iri domates
1 soğan
Kırmızı biber
tuz, karabiber
zeytinyağı
Yapılışı:
   Taze fasülye yapımının aynısı aslında. Düdüklüde zeytinyağıyla soğanları küp doğranmış soğanları birazcık kavuruyoruz. Birazcık kırmızı biber ekliyoruz tat vermesi için.Börülceleri ayıklayıp ikiye böldükten sonra tencereye atıyoruz, bir iki çevirip kavuruyoruz. Ardından domatesleri de soyup küp küp doğruyor,atıyoruz tencereye. Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip, tuzunu biberini de ayarlıyoruz ve düdüklüyü kapatıyoruz. 20 dk kadar pişirip afiyetle yiyoruz.
Not: Düdüklüde fasülye ve börülce gibi yemekler hemen zamandan tasarrruf sağlıyor hem de lezzetini arttırıyor. Mutlaka denemelisiniz!

3 Temmuz 2012 Salı

Üç Peynirli Tart

  Apartmanımızın yeni üyesi 35 günlük Doruk ilk defa evimize gezmeye gelecekti, kendisi yiyemese de annesi vesile olur diye düşündüm üç peynirli güzel bir tart yaptım. Annesi bol bol yedi, Doruk da tatmış oldu ve bence çok beğendi çünkü gece gündüz ağlayan bebiş evimizde sus pus oldu biz de bol bol sevdik onu:)
  Geceleri çok sık uyanırım dolayısıyla Doruk'un sesini de sık sık duyuyorum. Eşim ise davul çalsam uyanmaz bugün sabah uyanınca yine bebişi duyduk ,gülümsedi: ' Doruk uyanmış' dedi. Bende 'Uyumadı ki' dedim :)))) Canım kocacım bizim gibi gece yatıp sabah kalkıyor zannediyor galiba bebekleri :))
  Allahım dileyen herkese göstersin,kimseciklerin kolları boş kalmasın - Amin- :)
ÜÇ PEYNİRLİ TART:
Malzemeler:
100 gr tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı krema(ben kullanmadım)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı yoz şeker
1 paket kabartma tozu
300 gr un (gerekirse eklenebilir)
İç malzemelesi için:
100 gr tel peyniri / dil peyniri
100 gr rendelenmiş beyaz peynir
100 gr tatlı lor
Bir tutam kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
   Kuru malzemeler için unu bir kaba eliyoruz, kabartma tazonu, şekeri ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ortasını havuz gibi açıp küp kesilmiş tereyağını ve kalan malzemeleri de ekliyoruz. Pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Unu az gelirse ekleyebilirsiniz. Hamurun üçte birini kafes olarak süslemek için ayırıyoruz. Büyük hamuru yarım santim kalınlıkta büyük tart kalıbının kenarlarını da kaplayacak şekilde açın. Hamuru elimizle hafifçe bastırarak kalıba yayın. Fazla kabarmaması için üzerini çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180'C fırında 5 dk pişirin.
   İç malzemeleri de tel peyniri hariç karıştırın.
   Fırından çıkan tarta iç malzemeyi ekleyin ve en son tel peynirini eşit şekilde dağıtın. Üzeri için, unlanmış tezgahta hamuru açın ve birer parmak genişliğinde kesin. Her şeidi bir parmak boşluk olacak şekilde hamurun üzerine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında 30-35 dk pişirin. Fırından alın sıcak ve ya ılık servis yapın.
   Afiyet olsun!

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Peynirli Kahvaltılık Sos


   Türk mutfağının en önemli kültürlerinden biri de bandırmaktır :))) Bandıra bandıra yenen yemeğim lezzeti iki katına çıkar. Çatalla kaşıkla yesen aynı tadı alamadığın bu yemekler genelde sulu tencere yemekleridir. Fırından yeni çıkmış tazecik de bir ekmekse bu offf ki ne off :)) Yabancılarda bandırma (dipping- dip) genelde kıytırık ciplerini güzel soslara bandırmaktan ibaret! Bizim gibisi yok dostlar! ;)
  Tubişime kahvaltıya gittiğimde bizim bildiğimiz menemen tarifini yumurtasız yapıp sos olsun diye öylece bırakmıştı. Şaşırdım ama güzel oldu ekmeye sürdük,bandırdık..(taktım :)) Çok güzel bir lezzet oldu. Bende geçenlerde aynısını yapmıştım bu sefer bir de peynir ekleyerek yaptım. Peynirli menemenden daha güzel bence çünkü ben yumurtayı sade seviyorum. Tek sorun yerken peynirin çok uzaması oldu , e o kadar kusur kadı kızında da olur diyoruz ve tarifimize geçiyoruz:
PEYNİRLİ KAHVALTILIK SOS:
Malzemeler:
1 soğan
1 büyük biber
1 büyük domates
Çeçil peyniri
tuz,karabiber,pulbiber
1/3 çay bardağı su
zeytinyağı
Yapılışı:
  Menemen yapar gibi az yağda soğanı,biberi kavuruyoruz ardından küp küp domatesleri ekliyoruz. Birazcık su ekleyipbaharatını veriyoruz ve en son da  dilediğimiz kadar çeçil peyniri ekliyoruz. Beynir eriyene kadar pişirip afiyetle yiyoruz :)

30 Haziran 2012 Cumartesi

Tavada Baharatlı Patates

  Kızarmış patatesi eminim hepimiz seviyoruzdur ama sürekli de kızarmış yiyecekleri tüketmek pek de sağlıklı değil. O yüzden alternatif tatlar da zaman zaman insana aynı lezzeti veriyor. Bu sefer tavada pişirdiğim patatesleri baharatlayarak güzel bir lezzet elde ettim hem de 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile :)
 Garnitür olarak tavugun yada etin yanına her zaman çok yakışır. Televizyonda gördüğüm bir tarifi biraz daha değiştirerek uyguladım ve soya sosuyla pişirdiğim tavuklarla birlikte afiyetle yedim :) Haşlanmışa benzer bir tadı oldu.Eğer minik taze patatesleriniz varsa kabuğunu soymanıza gerek yok.Mutlaka denemelisiniz!
TAVADA BAHARATLI PATATES:
Malzemeler:
4 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
6 diş sarımsak
3 dal taze biberiye
tuz
karabiber
pulbiber
1,5 su bardağı su
Kendime şöyle de bir tabak hazırladım !
Seviyorum karışık tabakları napim :)
Yapılışı:
      Patatesleri boylarına göre ister ikiye ister dörde bölelim. Kızgın tavaya yağımızı alıp patatesleri kestiğimiz yerleri kızaracak şekilde yerleştiriyoruz. 2 dal biberiyeyi bütün olarak, bir dalının da saplarını ayıklayarak ekliyoruz tavamıza. Sarımsakları soyup büyün olarak atıyoruz. Üç malzemeyi yaklaşık 5 dk orta ateşte arada tavayı sallayarak pişmeye bırakıyoruz.
      Ardından suyumuzu ekleyip ateşi biraz kısarak patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Suyunu çektiğinde diğer baharatları da ekleyip bir tabağa alıyoruz ve servis yapıyoruz.
     Afiyet olsun!
Not: Biberiyeyi taze kullanmamızın sebebi daha uzun süre pişmeye yanmadan dayanmasından. İnanılmaz güzel bir aroma veriyor. Sarımsak da neredeyse eriyor kendisi kalmıyor ama tadı kalıyor :) Şiddetle tavsiye!

28 Haziran 2012 Perşembe

Otlu Kabak Yemeği

 Yine sımsıcak ve hafif bir tarif..Bir dergide gördüğüm bu tarif vazgeçilmez kabak yemeğine değişik bir yorum olmuş. Denedim çok beğendim tavsiye ederim!
OTLU KABAK YEMEĞİ
Malzemeler:
3 kabak
2 iri domates
3 yemek kaşığı bulgur
1 soğan
maydanoz
nane
dereotu
tuz
zeytinyağı
Yapılışı:
Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında pembeleştiriyoruz. Ardından soyup küp küp doğradığımız domatesleri eriyene kadar pişiriyoruz. Dışını çizdiğimiz ve küp küp doğradığımız kabakları da ekleyip üzerine geçmeyecek kadar su koyuyoruz ve kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
 Dilediğimiz kadar yeşilliği doğruyoruz. Pişen yemeği 3-5 dk beklettikten sonra yeşillikleri de ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz. Tuzunu da ayarlayıp dinlenmeye bırakıyoruz. Yemeğimiz hazır! Afiyet olsun!

Sirkeli Kırmızı Biber Turşusu

 
Yaz geldi hoş geldi...Artık mutlaka bir öğünümüzde közlenmiş sebzeler olur. Yemek,salata ,yoğurtlama ya da turşu.... Eşim de ben de çok sevdiğimizden sık sık közlenmiş sebzeleri tüketiriz. Çok da hafif oluyor bu sıcak yaz günlerinde. İşte yine közlenmiş biberli bir tarif, 2 kişilik ve 1 öğünlüktür dilediğiniz gibi çoğaltabilirsiniz.....
SİRKELİ KIRMIZI BİBER TURŞUSU:
Malzemeler:
3 iri kırmızı biber
3 yemek kaşığı sirke
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı su
tuz
Yapılışı:
Önce biberlerimizi bazı yerlerinden bıçakla delip 220'C fırında közlüyoruz. Soyup küp küp doğruyoruz ve üzerine sirkeyi,yağı,suyu ekleyip sarımsağı rendeliyoruz. Tuzunu da ayarlayıp servis ediyoruz. Afiyet olsun!
 Not: Dolapta birkaç saat beklediğinde tatlar birbirine karışıyor ve daha lezzetli oluyor hem de buz gibi :)

27 Haziran 2012 Çarşamba

Yufkada Patlıcan Salatası

    Aslında tam olarak da patlıcan salatası değil ama doğru ismi nedir ya da var mıdır bilemiyorum.. Yine geçenlerde birden aklıma düştü bu yemek.. Eskiden babaannem ya da rahmetli anneannem ekmek yaptıklarında (yufka) kalan ateşe de sebzeleri atar bir güzel közler,ekşiler mis gibi tazecik yufkaların üzerine dökerlerdi. Zaten yumuşatılmış olan yufka bir de salatanın sosuyla lezzetlenir, kopara kopara bandıra bandıra yenirdi :) E tabi yanına biraz peynir ve mutlaka çayla.. Hem yorgunluk atılır hem karın doyardı.
    Malatyadayken memleketimin bir çok şeyini özlüyorum. Geçenlerde bir fırının önünden geçerken yufka gördüm durur muyum :) Hemen aldım yufkaları fırına da sebzeleri verdim aynen yaptım..Parmaklarımızı yedik resmen :) Eşim bir daha yapsana demeye başladı bile ... Arayı açmayalım hazır domatesler güzelleşmişken, patlıcanlar tazeyken bol bol yapıp yiyelim bu hafif lezzeti.....
YUFKADA PATLICAN SALATASI:
Malzemeler:
2 adet kuru yufka (ıslatılacak)
4-5  patlıcan
6 domates
8 yeşil biber
8 kırmızı biber
3 soğan
4 diş sarımsak
maydanoz (isteğe bağlı)
zeytinağı,tuz,karabiber
nar ekşisi
Yapılışı :
 Bütün malzemeleri soğan ve sarımsak da dahil közletiyoruz ya da 220'C fırında közlüyoruz. Yufkamızı sofra bezimizin içinde ıslatıp üzerini yumuşaması için kapatıyoruz. Bu sırada közlenen bütün malzemeleri küp küp doğruyoruz. Hepsini harmanlayıp yağını, tuzunu, biberini ve ekşisini de ilave ediyoruz.
 Yumuşayan yufkalarımızı genişçe bir kaba koyup karışımımızı üzerine döküyoruz. Sonra da kenarlardan kopararak bandırıyoruz :)
 Afiyet olsun!

25 Haziran 2012 Pazartesi

Bardakta Muhallebili Kadayıf

    İnsan her yaptığı yemeği mi sever yoksa sevdiği şeyleri mi yapar? Bunu son zamanlarda epey düşündüm çünkü her postuma 'bunu çok severim' diye başlamak istiyorum :) Ama hakkaten çok seviyorum ! :))))
    Muhallebili kadayıf artık kült bir tariftir ve sevmeyeni de ne gördüm ne duydum. Ama tepside yapıldığında servis sırasında muhallebiler bazen dağılıyor. Bundan rahatsız olduğumdan bu sefer kupta denedim hem şık oldu hem sunumu kolay...
MUHALLEBİLİ KADAYIF
Malzemeler:
350 gr tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket krema
Yapılışı:
 Öncelikle kadayıflarımızı ellerimizle kırıyoruz. Teflon  tencerede tereyağını eritip şekeri de ekleyip en son kadayıfları da katıp karıştırıyoruz. Birkaç defa karıştırdıktan sonra cevizleri de ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  Muhallebi için vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra krema ve vanilyayı da ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz.
 Kuplara/ bardaklara önce biraz kadayıf biraz muhallebi şeklinde iki kat dolduruyoruz. İstersek en üstü cevizle süsleyebiliriz.Afiyet olsun!
Not: Benim bardaklarım biraz tombuldu :) ve 6 kişilik oldu siz kuplarınızın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.
Not 2: Kadayıfların daha kolay kırılmasını sağlamak için bir süre derin dondurucuda bekletebilirsiniz.

24 Haziran 2012 Pazar

Kahvaltı Soframız

 Evime yemeğe ya da kahvaltıya misafirim olacağı zaman inanılmaz bir heyecan duyuyorum ve menüyü hazırlamak için bir-iki gün öncesinden araştırmaya başlıyorum. Neler yapabilirim? :) Kafamda sofra düzeni oluşturuyorum ve hiç bir zaman istediğim herşeyi sığdıramıyorum :) Belki düşündüğüm gibi olmuyor ama bu heyecan bile bana çok büyük haz veriyor.
 Kahvaltı sofrası ise daha bi çeşitli daha bir güzel. Yemektense kahvaltı davetlerini daha çok seviyorum çünkü karnımız doysa bile çayla o masada uzuuun sohbetler oluyor. Çay açık sohbet koyu ;)
 Dün yine böyle günlerden biriydi, kahvaltımızı yaptık ardından koyu bir sohbete daldık. Sizler için de sadece bir fikir.Sevgiler!!

 Soframızdakiler:
Peynir Tabağı (Malatya peyniri, beyaz peynir, çeçil)
Zeytin
Reçeller (Vişne ve çilek)
Bal
Kızartma
Kızarmış Sosis
Pankek
Tavuk Ezmeli Kanepe
Domates-salatalık

21 Haziran 2012 Perşembe

Semizotu Yemeği

 Ispanak yemeğinin muadili semizotu yemeğidir benim için. Kışın ıspanak neyse yazın da semizotu odur. İster salata ister yemek ... Ayıklamaya üşenmiyorsanız tabi :)
SEMİZOTU YEMEĞİ
Malzemeler:
3 bağ semizotu
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
2/3 çay bardağı pirinç
zeytinyağı
tuz,karabiber
Yapılışı:
 Zeytinyağında küp küp doğradığımız soğanları kavurup salçasını da ekliyoruz, bir güzel eritiyoruz. Ardından güzelce ayıklayıp temizlediğimiz semizotlarını ekliyoruz, en son da pirinçleri ekliyoruz. Üzerini çıkmayacak kadar su ekleyip tuzunu ve karabiberini de katıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler şişince yemeğimiz hazır. Sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
 Afiyet olsun!

19 Haziran 2012 Salı

Çilekli Pankek Pasta

   Bu tarif geçen yaz bol bol yapıp misafirlerime de sunduğum bir lezzet. İnanılmaz lezzetli, yemesi biraz zor ama tadı güzel olunca birazcık zahmete herkes katlanıyor. Çilekli bir pastanın en üstüne neden kiraz koyduğum konusunda ise hiçbir fikrim yok sormayın :)
ÇİLEKLİ PANKEK PASTA
Malzemeler:
150 gr un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
100 ml süt
30 gr eritilmiş tereyağı
Dolgusu için
200 ml krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
300 gr çilek
Yapılışı:
   Un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlıyoruz. Yumurta ,süt ve eritilmiş tereyağını başka bir kasede çırpıyoruz ve un karışımını da ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya biraz ayçiçek yağı sürüp karışımımızdan 2 yemek kaşığı kadarını alıp önlü arkalı kızartıyoruz. Pankekler hazır!
  Dolgusu için ise krema,şeker,vanilyayı katılaşıncaya kadar mikserle çırpıyoruz. Çilekleri yıkayıp ince ince dilimliyoruz.
  Bir dilim pankek, krema, çilek şeklinde üç kat yapıyoruz. Dilediğimiz gibi süsleyebiliriz.
 Afiyet olsun!