27 Mayıs 2012 Pazar

Bisküvili Çilekli Rulo Pasta


  Eveeet gelelim misafir menümüzün ikinci tarifine. Bu tarifi Lezzet dergisinin geçen ay ki sayısında görüp vurulmuştum bir an önce denemek istedim ama 2 kişilik minik ailemize çok fazla olacağından sabredip misafirlerimi bekledim.
 Değişik bir tarif en güzel yanı da diğer tüm bisküvili tarifler gibi kolay hazırlanıyor olması. Aklınızda bulunsun!

BİSKÜVİLİ ÇİLEKLİ RULO PASTA
Malzemeler

  • 200 gr sade bisküvi
  • 200 gr kakaolu biküvi
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 5-6 adet çilek

Muhallebi için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı şeker

Üzeri için: 

  • Toz/ file antep fıstığı

Yapılışı:

  • Sade bisküviyi ister elle istersek robotta ufalıyoruz.Bir yumurta ve yarım çay bardağı süt ekleyip hamur haline getiriyoruz. Strece sarı buzdolabına kaldırıyoruz. Aynı işlemi kakaolu bisküviye uygulayıp onu da dolaba kaldırıyoruz. 10 dk dinlendiriyoruz.
  •  2 hamurumuz dolapta beklerken muhallebiyi hazırlıyoruz.Soğuk süt , yumurta, un ve şekeri tencerede karıştırırak pişiriyoruz. Vanilyayı ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  •  Muhallebi soğurken hamurları dolaptan çıkarıp önce sadeyi sonra kakaoluyu dikdörtgen olarak açıyoruz. Soğuyan muhallebiyi de arasına sürüp ortadan ikiye böldüğümüz çilekleri ekleyip rulo şeklinde sarıyoruz. Dışını antep fıstığına buluyoruz. Bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz.
  •  Afiyet olsun!

2 yorum:

  1. Ellerine saglık çok güzel görünüyor.Bisküvili pastada güzel bir yorumlama,çilekler de çok yakışmışlar.

    YanıtlaSil
  2. tek kelimeyle harika...
    hem pratik hemde leziz görünüyor...
    o güzel ellerine sağlık canım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)