27 Mayıs 2012 Pazar

Portakallı Trifle

  Geçen haftaki misafirlerime hazırladığım harika kuplar... Hazırlaması da görüntüsü de yemesi de çok eğlenceli. Ben portakallı yaptım şimdi tam mevsimi çilekli de eminim harika olur. Sevgiler!

PORTAKALLI TRİFLE
Malzemeler:

  • 6 adet kup / bardak
  • 16-18 adet kedidili bisküvi
  • Portakal reçeli
  • Portakal suyu (hazır olabilir)

Kreması için:

  • 200 gr labne peyniri
  • 1 paket krem şanti (yarım su bardağı süt ile hazırlanmış)

Süslemek için:

  • Toz fıstık, damla çikolata, kurutulmuş meyve, ceviz,badem vb.

Yapılışı:

  •  Krem şantiyi sütle çırpıp labneyi de ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. Sertleşmesi için bir süre buzdolabında bekletiyoruz.
  •  Kedidili bisküvileri portakal suyu ile istenilen kıvamda ıslatıyoruz. Ve kupların altına yerleştiriyoruz. Üzerine bir miktar portakal reçeli ve labneli krema olacak şekilde yerleştiriyoruz. Bu aşamada sıkma torbası kullanılması daha şık bir görünüm elde edilmesini sağlıyor.
  •  Üzerine de isteğe göre parça çikolata ya da fıstıkla süsleyebilirsiniz. 
  •  Afiyet olsun!

4 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık,çok güzel görünüyorlar.afiyetler olmuş size..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım çok teşekkürler! Valla çok da güzel oldu ;) Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Simgecim ellerine sağlık,çok güzel görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  4. Süper görünüyor,ellerine sağlık.Bu tatlı her çeşit mevye yapılabılır.

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)