15 Mayıs 2012 Salı

Yumurtalı Sebzeli Kıyma

 
   Pişirirken bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmediğim inanılmaz pratik bir lezzet. Hanımlar, çalışan bayanlar eğer yemek yapmak için vaktimiz çok azsa hemen bu tarifi yazın bir kenara! Dereotuyla bütünleşen harika bir lezzet!
   Bu sıralar epey bir yoğunum. Geçen hafta sonu maçtı, sınavdı hafta içi de iş derken yine bu hafta sonu da misafirlerimiz var ve ona hazırlıkla vaktimiz geçiyor. Bu sırada yorgun düşüyorum ve yemek yapmaya pek vaktim kalmıyor. Hemen bu tarifi bulup uyguladım ve afiyetle yedik. Şiddetle tavsiye edilir!

YUMURTALI SEBZELİ KIYMA
Malzemeler:

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 3 adet yumurta
  • tuz
  • karabiber

Üzeri için:

  • Bol dereotu
  • Maydanoz (isteğe göre)

Yapılışı:

  •  Küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı tenceremize alıp zeytinyağında soteliyoruz. Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp yeniden çekene dek güzelce kavuruyoruz. Küp doğradığımız patatesleri ekleyip birkaç kere çeviriyoruz. Yine küp küp doğradığımız kabakları ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  •  En son olarak da teker teker yumurtaları ekleyip tuzunu karabiberini verip karıştırıyoruz. Üzerine de kıyılmış dereotunu serpip servis yapıyoruz.
  •  Afiyet olsun!

2 yorum:

  1. ben buna bayılırım :))
    ve hemen mideye indiirim :))
    çok güzel görünüyor canım...
    ellerine sağlık...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooooh afiyet olsun canım yarasın :) Benden de sevgiler ;)

      Sil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)