Bu aralar buralar pek puslu.. Hava kötü olunca insanın ruh hali de bundan etkileniyor haliyle.. Ben de bu aralar kapalı sıkıntılı havaları mutfakta atlatmaya çalışıyorum. Ama sanırım verdiğim kiloları alıcam yeme isteğimi dizginleyemiyorum. Bir uyku bir de yemeğe doyamadım yahu :) Herkes havalardandır diyor hadi inşallah :)
Bu sevimli tartı da sevimsiz günlerimize biraz da sevgi katmak için yaptım işe yaradı :)
Efendim öncelikle şöyle bir tart hamuru yapıyoruz ve bir saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Ardından ikiye bölüyoruz. Ama ben ucundan biraz alarak ikiye böldüm şu kalpleri yapmak için :
Ardından hamuru açıp elmalı içi hazırladım, siz dilediğiniz meyveyle yapabilirisiniz.Biraz pişirip yumuşayınca pişirmeyi sonlandırıp soğumaya bırakıyoruz.
Veeee fırına gitmeden önceki halimile karşınızdayız!
ELMALI TART
Malzemeler:
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 250 gr tereyağı (soğuk ve küp kp doğranmış)
- 2 yumurta sarısı
- 2-3 yemek kaşığı soğuk su
- 1 paket vanilya
İç Harcı için;
- 4 adet elma
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Bir miktar ceviz (arzunuza göre)
- tarçın
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Hamurumuz için un,şeker ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı halini alana kadar karıştırıyoruz. Ardından yumurta sarılarını,soğuk suyu ve vanilyayı da ekleyerek hamur halini alıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Hamuru streç filme sarıp buzdolapta bir saat bekletiyoruz.
- İç harcı için ise; 4 elmanın kabuğunu soyup minik küpler halinde kesiyoruz. Elma, şeker,tereyağı,tarçın ve vanilyayı ekleyip orta ateşte elmalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.Ilınmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuzdan çok az ayırıp kalanı ikiye bölüyoruz. Bir parçasını yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açıyoruz ve kalıbın tabanına yerleştiriyoruz. İçine iç harcımızı döküyoruz ve diğer hamuru da aynı işlemden geçirip karışımın üzerine seriyoruz. Ardından kenarlarına kalıpla çıkardığımız kalpleri dizip ortalarına da kalıpla kalp şekli veriyoruz.
- 180'C de kızarana kadar pişiriyoruz.
- Afiyet olsun!
Bu nefis tarti bu hafta armutlusunu bir dergide gördüm cok güzel görünüyor .Ellerinize emeklerinize saglik .Blog alemine hos geldiniz .Sevgiler canim .
YanıtlaSilHoşbuldum Gülcan hnm çok teşekkürler. Tartı da aynı dergide görmüş olabiliriz :) Sevgiler
SilSimgecim ellerine sağlık,tartın çok şık olmuş..eminim tadıda öyledir..sevgiler..
YanıtlaSilÇooook teşekkürler sevgiler.
Silnasıl güzel bir sunum olmuş canım.çokta severim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum güzel sözleriniz için ;) Sevgiler
Silsimgecim ellerine sağlık çoook başarılı
YanıtlaSil:)
mmmmm aldım canım
:)
Tabi ki ne demek :) Çok teşekkürler ederim efendim :)) Sevgiler
Silcanım ellerine sağlık muhteşem gözüküyor..tadı da eminim bir o kadar güzeldir.sevgiler...
YanıtlaSiltadını bilmem ama sunum çok güzel olmuş. Ben elmalı içini hazırlarken tereyağ koymuyordum. Tereyağda değişik bir koku ve aroma katabilir. Bir de bu tarifle deneyelim ;) ellerine sağlık...
YanıtlaSilcanım ya bu tartı yapmak için baya emek harcamışsındır...
YanıtlaSilkalpler harika olmuş....
çok cici bir tart görünüyor...
canım ellerine sağlık...
kocaman sevgiler...
HARİKA BİR TART OLMUŞ.ELİNİZE SAGLIK.
YanıtlaSil