9 Nisan 2012 Pazartesi

Karnıbahar Graten Eşliğinde Biftek

     Karnıbaharın lahanadan türetilmiş bir bitki olduğunu biliyor muydunuz?
     Birçok vitamini de barındıran turpgiller ailesinin bir üyesi karnıbahar. Her ne kadar mevsimi geçmek üzere olsa da hala bulabildiğimiz sofralarımızı şenlendiren bir sebze. Daha çok Şubat ayında bol bol bulunan karnıbaharın kokusundan rahatsızsanız eğer haşlarken içine biraz limon suyu eklediğimizde ağır kokusunu azaltmış oluruz.
    Bizim evde en sık kızartması yapılırdı. Aman Allahım bir de sarımsaklı yoğurt döküldü mü üstüne yemede yanında yat :) Amaaaa her zaman da kızartamadığımız için bu sefer graten yapıp onu paylaşayım istedim.Yanına da miss gibi bir kırmızı et!! Hadi buyrun sofraya :)

 KARNIBAHAR GRATEN EŞLİĞİNDE BİFTEK
Malzemeler:

  • 1 kg karnıbahar
  • 4 dilim biftek
  • bir miktar su
  • yarım limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

  •  Çiçeklerine ayırdığımız karnıbaharı tuz ve limon suyu eklenmiş suda 5 dk haşlıyoruz Ardından süzüyoruz.
  •  Tereyağını bir tavada kızdırıp unu ekliyor, kokusu gidne kadar sarartmadan kavuruyoruz. Süt, tuz ve karabiberi ekleyip beşameli kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Ocaktan alıp 2 çorba kaşığı kaşarı ekliyoruz.
  •  Bir fırın kabını tereyağı ile yağlıyoruz.Haşladığımız karnıbaharı kaba döküyoruz. Üzerine beşamel sosu gezdiriyoruz. Kalan kaşar peyniri de serpip 200'C de üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
  •  Biftekleri ise her iki yüzüne tuz karabiber serpip az yağda önlü arkalı kızartıyoruz.
  •  Afiyet olsun!


 

6 yorum:

  1. Bifteğe her kez gibi bayılırım karnıbaharı pek yemem ama çok iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gülten Hanım..

      Sil
  2. bizim evdede kızartması nadir yapılır...eşim yağlı oldu der tutturur..pek yapamam ama bu halide çok nefis yani.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke benim eşim de sevmese diyorum inanın. Sürekli kızartma istenince de bir yerde yapıyorsunuz. Yine de alternatifler hep gerekli! Çok teşekkürler...

      Sil
  3. nefis olmuşlar ellerinize sağlık
    sıcacık sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  4. Çoook teşekkürler ederim Hande hanım güzel yorumunuz için. Sevgiler

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)