16 Nisan 2012 Pazartesi

Yoğurtlu Pancar Kavurması

  Annemin çok sık yaptığı yemeklerden biridir.. Aslında ana yemek olarak değil de meze olarak hep tüketilirdi. Yuvadan uçunca da yapımı bizlere kaldı. Aslında çoğunlula küp küp doğranıp sarımsaklı yoğurtla karıştırılınca pespembe bir görüntüsü olan harika bir yemek. Ama internete biraz bakınca rendelenmiş olarak ya yapıldığını gördüm ve hemen robotta rendeledim. Sanki başka bir tarif gibi oldu çok hoşuma gitti:) Bence her iki türlüsü de denenmeli.. Hımmmm....
                                                     YOĞURTLU PANCAR KAVURMASI
Malzemeler:

  • 4 adet orta boy pancar
  • 1 soğan
  • zeytinyağı
  • tuz

Üzerine:

  • Sarımsaklı yoğurt


Yapılışı:

  •  Pancarlarımızı düdüklüde yaklaşık 30dk haşlıyoruz. Haşlanan pancarlarımızı soyup rendeliyoruz.
  •  Bir tencerede bir miktar sıvıyağa zar büyüklüğünde doğradığımız soğanları atıp kavuruyoruz üzerine de pancarları ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. 2-3 dk karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz. Hafif ılındığında  sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp servis ediyoruz.
  •  Afiyet olsun!

Not: Pancarlar düdüklüden çıktıktan sonra dilerseniz aynı işlemi pancarı küp küp doğrayarak da yapabilirsiniz.!

4 yorum:

  1. Pancarın her hali güzel.Hımmm.birde yoğurtlu olursa ..Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)