14 Temmuz 2012 Cumartesi

Kayısı Marmelatı

   Herkese merhabalar..!
   Canım kocacığımı geride bırakıp bir süreliğine anneciğimin yanına geldim. Memleketi, evimi çok özlemişim. E tabi Malatyadan gelirken kayısısız olmaz :) Tam da zamanı diyerek gelmeden önce epeyce bir kayısı göndermiştik. Onları değerlendirmeye başladık annemle ;)
    Eşimin tayini Malatya'ya çıktığı ilk yaz kayısı göndereceğini söylemişti,heyecanla bekledik , geldi açtık ki bir de ne görelim! Beyaza yakın kayısılar. Aaa aaa bizimkiler bildiğin turuncu :) Anaaam yaa gök göndermiş herhalde yolda ezilip büzülmesin diye dedik, bir tanesini ısırdık ki şeker gibi. O an yaşadığım şoku hiç unutamıyorum :) Gerçekten Malatya kayısısının bu kadar ünlü olmasının bir sebebi varmış dedim. Evlendikten sonra orada yaşamaya başlayınca da neredeyse her gün yeni bir şey öğrendim.
   Kayısı diyarında bir adet kayısı yendiğinde hemen ardından çekirdeği kırılıp yenirmiş ki şekeri dengelesin! O kadar tatlı yani :)
   Anneciğimle birazını yedik, birazını kompostoluk yapıp kaldırdık, bir kısmını da marmelat yaptık.. Dileyenlere duyurulur,tam mevsimi !
KAYISI MARMELATI:
Malzemeler:
1 kilo kayısı
1 kilo şeker
1 limon suyu
su
Yapılışı:
Kayısılarımızı yıkayp ikiye bölüyoruz. Bir kaba şekeri eritecek kadar su koyup içinde şekeri eritiyoruz. Tencereye kayısıları ve şekerli suyu alıp kayısılar yumuşayana kadar karıştırıyoruz. Yumuşadığında limon suyunu da ekleyip bir miktar daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Ilınınca da blenderla püre haline getiriyoruz. Afiyet olsun!

12 yorum:

  1. Simgecim nasıl bir güzel rengi olmuş marmeladının..süper duruyor ..senin ve anneciğinin ellerine sağlık..şimdi nasıl yenir kaymakla o marmelad..mımmmm.nefis..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Nurşen hanımm çoook teşekkürler ederim :) Yiyip alıcaz kiloları :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım mis gibi olmuş..

    YanıtlaSil
  4. ooo canım benim üşenmeyip marmalet yapmışsın...
    valla tebrik ediyorum seni...
    elleirne sağlık...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Anneciğinin ve senin ellerine sağlık,evde böyle işler yapmak nefis,mis gibi afiyetle tüketin..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Hepinize çook teşekkürler! ;)

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglik simge
    renk muhtesem. herseyin özünden yerinden olmasi nasilda fark ediyor .ellerinin katkisi da es gecilmez yani .
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Cook tesekkur ederim gizel sozlerinize :) vallahi eve geldim domatesin tadi bile degisti;) tekrar tesekkurler, kocaman sevgiler.!

    YanıtlaSil
  9. Bende yaptım ama benimki ne reçel ne de marmelat oldu.Bahçe kayısılarıyla, ama tadı süper.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Anne kız elinize sağlık.Benim de en sevdiklerim arasındadır.Harika görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Yazın güzel meyvelerinden bol bol faydalanmak lazim. Çok güzel gözüküyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Canım ellerine sağlık çoook güzel olmuş:))) Sevgiler...

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)