28 Ağustos 2012 Salı

Ulupınar'da Kahvaltı

  Seeelaaammm,
  Bu yıl tatilin dibine vurdum resmen :) Zaten neredeyse iki aydır doğru düzgün yemek yapmışlığım yok,yayınlarımdan da belli oluyor ;)
  Gerçekten bu yılki tatilim dolu dolu geçiyor, bakınız geçiyor diyorum! Hala bitmedi çünkü :) E blog aleminin olmazsa olmazlarından gezip gördüğünüz size kalsın yiyip içtiğinizi anlatın demek ya da tam tersi miydi? :)) Yok yok bize yemek gerek, e yemek için de gezmek! O zaman başlayayım ben de bu tatilde en en en çok beğendiğim,huzur bulduğum yeri tanıtmaya..
   Bu yıl kocacımla Antalya'daydık, arkadaş ziyaretleri,iş ziyaretleri derken hadi dedik güzel bir kahvaltı yapalım. Kemer'den Olimpos'a giderken ormanın içinde saklı birkaç cennet var. Ulupınar olarak adlandırılan bu yerde birkaç mekan var. Turistlerin de sıkça uğradıkları bu harika yerlerden biri Şelale Restorant idi. Uzuuuun upuzun ve çeşit çeşit ağaçlların altından akan buzz gibi suların üzerine kurulu sedirlerde yenilen yemekler bizi bambaşka yerlere götürdü. Bakınız:
Buzz gibi sular için ise doğal soğutma kullanılıyor.!


   Menüleri oldukça zengin.. Özellikle öğle saatlerinde Faselis (Phaselis) ve Olimpos tatilcileri buz gibi biralarını içerek balık yiyorlar. Hımmm canım çekti! Ama biz kahvaltı için gitmiştik. Kahvaltısı da öyle ahım şahım değildi fakat ortam o kadar harika ki kocacımla şu konuda hemfikir olduk: 'Burada sadece peynir ekmek çay da olsa yeter' :) Kahvaltımızı yaptık,çayımızı içtik bi de üzerine şekerleme yaptık hıhıı :)
 Vee yemeğinizi yerken etrafınızda usulca salınan ağaç dalları, akan serin su ve sarı sarı ördekler...
 Antalya'nın kavurucu sıcaklarında kayaların arasından akan buz gibi sular ve yeşilliğiyle kaçılabilecek en güzel mekan!
  Bir dahakini dört gözle bekliyorum :)
  Sevgileerrr!!!


16 yorum:

  1. Simgecim öncelikle paylaşımın için teşekkürler.Ulu pınar benim en sevdiğim yerlerden geldiğimden beri hep niyetleniyoruz bir türlü gidemedik.
    Size abla tavsiyesi ulupınara balık yemeye gitmeniz önden gelen mezeler sıcak lavaş harika.
    Resimlerde çok güzel.güzel gezmeler güzel günler sizin olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim güzel yorumlarınız için, vallahi kahvaltıyı yaptıktan sonra balık yiyenleri görünce balık mı yeseydim acaba dedim:) İnşallah kısmet olur bir gün de onu yaparız! Sevgiler.

      Sil
  2. oooh sefanız olsun...
    ne güzel bir yermiş orası...
    şelale falan...
    miis gibi havası vardır oranın...
    gez bakalım tatlım...
    iyi tatilller...
    öptüm...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. canım ne kadar güzel bir yermiş..dediğiniz gibi eşinle orda sadce peynir ekmek çay yeter:))zaten öyle bir yerde yemek sakıncalı olabılr temız havada yede ye doymak bilmez insan:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilcim ayneen, harikaydı herşey!Sevgiler..

      Sil
  4. Güzeldir Antalyamız. Ayrıca sıcak Antalya günlerinde güzel bir şeçim yapmış ve serin suların ve lezzetli yemeklerin olduğu yeri seçmişsiniz. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkürler, Antalya'da gezilecek görülecek yer çoktu buna yetişebildik,Antalya'ya sevgiler!

      Sil
  5. Ne kadar güzel bir mekan.Doğanın sesine bırakıp kendini uyuyacaksın o sedirlerlerde.Ninni gibi gelir suyun,ağaçların sesi:)Paylaşım için teşekkürler,Antalya ya yolumuz düşerse mutlaka gidilecek bir yer burası.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkürler, eşim bi yarım saat kestirdi zaten :),süper bir yer..Sevgiler!

      Sil
  6. Antalya'nın o sıcağından sonra insan cennete gelmiş gibi olur. Ben zaten yeşilliği her zaman denize tercih ediyorum. Yanında sevdiklerin de olunca yenen şeylerin hiç önemi yok. Ama o küçümsediğiniz kahvaltının nesini beğenmediniz merak ettim. :))) Size afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkolsun küçümsemek ne demek, ben gözü aç bir insanım önüme ne koyarsanız koyun az gelir bana ondan! ;))) Çok teşekkürler yorumunuz için,sevgiler!

      Sil
  7. Oww şimdi orda olmak vardı ...diye bir şarkı vardı ...
    Şu an yüksek sesle onu söylüyorum.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) ben de aynı hisleri paylaşıyorum şu an :)

      Sil
  8. merhaba,
    ulupınar deyince akla soğuk suyu gelir ya ben de resimlere bakınca oranın soğuk havasını hissettim resmen
    nasıl olurda antalyanın her yeri kavrulurken orası buz gibi serindir :))

    YanıtlaSil
  9. Merhaba simge hanım öncelikle o güzel degerli yorum ve ziyaretlerinizin için teşekkürler.Ulupınarda kahvaltı yazısını görünce bizim yaylada ulupınar var bian bizim yayla sandım resimleri görünce olmadıgını anladım çok güzel bir yermiş kahvaltı masanda harika paylaşımın için teşekkürler

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)