25 Kasım 2012 Pazar

Kabak Tatlısı

   Kabak tatlısını ilk denemem bir faciayla sonuçlanmıştı. Üniversitedeyken internetten bulduğum tarifi bir püf noktasını kaçırarak uygulamıştım :) Üzerine şeker dökülü kabakları kısık ateşte pişirmek yerine yüksek ateşte pişirince tavada (bakın tencere demiyoruml:)) inanılmaz yapışkan ve sert bir macun oluşmuştu. Hiii amanin ne o macuna ne de kabaklara dokunabildim, dur dedim Simge azıcık soğusun yıkarsın. Saf mıyım neyim yaa? :) O macun soğuyunca mermer oldu! :))))) Zaten sınırlı sayıdai kap kacağımızdan bir tanesine daha elveda demek zorunda kalmıştık...
  Nereden nereye....O zamandan beri kabak tatlısı benim için yapacağım en son tatlı oldu. Ama geçen gün pazardan başka bir vesileyle aldığım kabağın tatlısını yapmaya karar verdim. Amaaaan ne de kolaymış yahu! Onca yıl boşun beklemişim, bu yüzden arayı kapatmak için bu hafta iki defa pişiridim :)
  Bir de bunun kirece batırılan versiyonu var ya dışı çıtı çıtır içi yumuşacık oluyor offf offf. Onu da bi 5 sene sonra denerim inşallah! :))

KABAK TATLISI
Malzemeler:
1 kilo kabak
2 su bardağı şeker
Dövülmüş ceviz
Tahin(isteğe bağlı)

Yapılışı:
 Kabaklarımızı iric soğrayıp kabuklarını soyuyoruz. İri doğruyoruz yoksa pişerken dağılabiliyor.
 Bir tencereye tek sıra halinde diziyoruz ve üzerine şekeri boşaltıyoruz. Kabakların suyunu salması ve şekerin erimesi için birkaç saat bekliyoruz. Ardından ocağa alıp kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ben tencerenin kapağını kapatıyorum annem açık bırak diyor ama kapalı olmasının bir zararını görmedim :) Pişmeye yakın kapağı alıyorum ki iyice suyunu çeksin. Soğuyunca tabaklara alınıp üzerine ceviz ve istenirse tahin dökülüp servis edilir.
 Afiyet olsun!

8 yorum:

  1. Simgecim hepimizin böyle bir gençlik macerası vardır..Ellerine sağlık canım,tatlın çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. kabak tatlısı uzun süre bana da yapması imkansız bir tatlı gibi göründü.ilk yaptığımda çok şaşırdım ne kadar kolaymış dedim.ellerine sağlık.Afiyet şeker olsun...sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik simgem cok severim yavrum
    yapmayi cok istiyorum da lakin tadi tuzu yok buradaki kabaklarin
    sifa olsun size ayrica ögretmenler gününü kutlamaya gelemedim bagisla ablam
    gec oldu ama kutlu olsun insAllah
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  5. simgecim harika görünüyor canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. annemin favori tatlısıdır :))
    ellerine sağlık tatlım...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık simgem ben aldım arama canım:)))

    YanıtlaSil
  8. Merhaba. :) Benim de mutfaktaki ilk zamanlarımda epey acemiliklerim oldu. Şükür atlattık sayılır. :)
    Bu arada kabak tatlısı bir de pekmezli yapılıyor. Tattım çokta güzel ben de deneyeceğim.
    Bizim oralarda da kabak tatlısının üzerine pekmez (kokulu üzüm pekmezi) dökülür, (yani gezdirilir. :) Çokta lezzetli olur tavsiye ederim. :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)