17 Eylül 2012 Pazartesi

Taze Antep Fıstığı

   Antep fıstığı denince çoğumuzun aklına hep tuzlanmış ve kavrulmuş kabuklu fıstık gelir. Geçen seneye kadar benim için de durum böyleydi:) Ancak geçen yıl bu zamanlar Büyük Baharatçı'da karşılaştığım 'e bu ne yahu?' nidalarıyla evirip çevirdiğim şeyin taze Antep fıstığı olduğunu öğrenmemle dünyam değişti :) Değişik tatlar hep değişik yemekleri denemekle olmuyormuş demek ki... Bahsini bile duymadığım bu tat beni resmen bağımlısı yaptı. İddia ediyorum çekirdekten daha çok bağımlılık yapan bir yiyecek! ;)
  Her yıl Ağustos-Eylül ayları arasında bulunan bu pembe yeşil mucizenin dış kabuğunu soyarken burnunuza öyle hoş bir koku gelir ki hemen kabuğunu açıp yiyesiniz gelir. Ve hep tuzlusunu tattığımızdan olsa gerek tazesini yediğimizde hangisi gerçek diye düşünürüz. Ama düşünmeyin,işte budur ! Kabukları soyarken dikkat yanlız, tıpkı taze ceviz gibi - o kadar olmasa da - leke yapabiliyor.
  Herşeyde olduğu gibi bunun da fazlası zarar:) Tadımlık iyidir...
  Ailecek severek yiyoruz:))))

4 yorum:

  1. Benim de ara sıra bir yerlerde karşılaşmışlığım vardır, siz anlatırken o tadı duyumladım. Baharatçılarda mı satılıyor acaba? Afiyet olsun size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler İlhan bey, ben Malatya'da Büyük Baharatçı'da buluyorum. Adı baharatçı ama A'dan Z'ye aradığımız herşeyi bulabiliyoruz.(Market alışverişinden av malzemelerine,baharattan ev gereçlerine kadar;)) Onun dışında nerelerde bulunur bilemedim, öğrenirsem mutlaka iletirim. Yorumunuz için tekrar teşekkürler,sevgiler!

      Sil
  2. Simge ben bir arkadaşımda görmüştüm ilk kez ve şaşırmıştım. Aslında baya bir tüketilebiliyor.Çünkü çok hafif. O gün de baya bir götürmüştük fıstıkları.:)

    YanıtlaSil
  3. mrb arkadaşlar maltyaya bir cok yere ben getiriyorum inönü cadesinde 44 özlem kuru yemış fuzulıde damla kuruyemiş ve selcuk kuru yemiş temmelı caddesınde akabe kuru yemış kanalboyunda tan çereze ben getırıyorum ve bu bahs ettiğinız fıstık aslında Gaziantepe ait olan bir ürün değil bu daha cok şanlıurfada yetişmektedir fıstığın işletmesi antepte olduğu için isim olarak antep fıstığı dıye vermışler...Afiyet şifa olsun sizlere arkadaşlar inönü üniwers C.D ADLI ARKADAŞINIZ.

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)