9 Eylül 2012 Pazar

Zeytinyağlı Kabak

Kabak yemeklerini çok sık tüketiyoruz, hem sağlıklı hem de hafif olduğu için. Sadece diyet yaparken de değil aslında ama sağlıklı yaşamak için sebze ağırlıklı beslenmek daha faydalı. Birkaç şekil değişikliğiyle buyrun Zeytinyağlı Kabak :)
ZEYTİNYAĞLI KABAK
Malzemeler:
3 kabak
yarım çay bardağı zeytinyapğı
1 soğan
2 iri havuç
1 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
Yapılışı:
  Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz. Salça ilave edip 1 dakika daha kavuruyoruz.
  Şerit halinde doğranmış kabakları ,kırmızıbiberi ve havuçları da ilave ediyoruz.Tuzu,şekeri de ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ilınınca servis yapıyoruz.
  Afiyet olsun!
Not: Kabaklardaki şerit görüntüsünü elde etmek için ben soyacak kullanıyorum ama aynı işi çatalla da halledebilirsiniz! ;)

12 yorum:

  1. Kabağa bayılırım bu ne güzel bir sebzedir ki pek çok türetmeleri vardır :)ellerine sağlık takibimdesin sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bernacım teşekkürler,aynenn takipteyim.Sevgiler

      Sil
  2. Özellikle kalorisi az olduğu için kabağa bayılıyorum, ama ne yalan söyleyeyim kırmızı biber koymazdım.İlk yapışımda hemen ekleyeceğim,Simge'cim.sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yemeklerde kullanmıyordum ama çok değişik bir tat oldu mutlaka tavsiye ederim:) Sevgiler

      Sil
  3. hep soyleriz, ac karnina blog gezmemek lazim! ozellikle de evde yemek olmayinca
    yiyenlere afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çook teşekkürler bende öyle düşünüyorum ama duramıyoruz işte:) Sevgiler

      Sil
  4. Ellerine sağlık Simgecim..Favori sebzem kabaüın her haline varım..nefis olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşen ablacım çok teşekkürler,kocaman sevgiler sana..

      Sil
  5. görüntü şahane rengarenk...
    mis gibi bayıldım...
    canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)