10 Eylül 2012 Pazartesi

Mahluta Çorbası

 
      Mahluta'nın adını ilk olarak bir hazır çorbada görmüştüm merak edip içeriğine baktığımda kimyonlu bir tat olduğunu öğrendin fakat daha da ilginci bu çorbanın klasik mercimek çorbaya çok benziyor oluşuydu:) Biraz internette araştırdığımda bu çorbanın Antakya yöresine ait olduğuna dair bilgiler buldum. Aslında bir Ortadoğu lezzeti fakat Antakya'da da aynı adla pişiriliyormuş.

MAHLUTA ÇORBASI
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı pirinç
1 soğan
6 su bardağı su (varsa tavuk suyu)
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım limonun suyu
tuz
Üzerine:
20 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yapılışı:
 Soğanı iri doğrayıp tencereye alıyoruz. Mercimek,pirinç ve suyu ilave edip malzemeler yumuşayıncaya kaar pişiriyoruz.
 Malzemeler yumuşayınca karışıma tuz,limon suyu ve kimyonu da ekleyip blenderdan geçiriyoruz.
 Tereyağını eritip kuru pulbiberi ekliyoruz ve çorbamıza ilave ediyoruz. Aynı şekilde servis sırasında da biberli tereyağından kaselere paylaştırıyoruz.
  Afiyet olsun!

13 yorum:

  1. bu çorbanın genelde hazırnı alıyorum...
    ama seninki bambaşka olmuştur...
    canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm çok sağol,bence bi dene çok kolay;) Sevgiler!

      Sil
  2. bende hep hazırını dendim
    bu çok lezzetli gözüküyor
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ben evde yapıyorum.en severek yediğimiz çorba..ellerine sağlık Simgecim..canım çekti,ama Adana hala çookk sıcak..bir yağmur yağsada pişirsek bir mahluta...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşen ablacım buralar çoktan serinledi bile:( Hadi darısı başınıza ... Kocaman sevgiler,teşekkürler!

      Sil
  4. Ben aynı tarifi bulgurla yapıyordum bulgurlu mercimek çorbası adı altında:)Mahlutayı deneyeceğim ,tariflerine güveniyorum,güzel bir çorba olacağını düşünüyorum.Ellerine sağlık,sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, bulgurlu da güzeldir eminim:) Çok teşekkür edrim,sevgiler!

      Sil
  5. Bende çok sık yaparım kimyonun aroması çok farklı bir lezzet veriyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ben mercimek çorbasını çok severim ve pişirirken de hep kimyon katarım, bir dahaki sefere pirinçle denicem, hem de mahluta çorbası yapmış olurum böylelikle. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? :) Bende öğrendiğimde epey şaşırmıştım :) Dene de bizleri de haberdar et.Kocaman sevgiler!

      Sil
  7. Merhaba Simge...Tarif guzel,ama ilgimi ceken bir nokta Var, Mahluta..dogrusu ilginc, degisik bir ismi var :)corba ismini nasil almis cok merak ediyorum...:)
    banada beklerim!
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)