4 Ocak 2013 Cuma

Karışık Türlü :)

  Türlünün karışığı mı olur demeyin oluyormuş demekki :) Gerçi çok da karışık değil ama öyle yazasım geldi çünkü ne yemek yapayım diye düşünüp bulamadığım bir zamanda dolapta ne varsa karıştırıp yaptım bu türlüyü sanırım adı ondan karışık türlü oldu. :) Et de kurbandan kalmış bulunca altın bulmuş gibi sevindim :)) İşte zaman zaman böyle yemekler çıkabiliyor çaresiz kaldığımızda...
KARIŞIK TÜRLÜ :)
Malzemeler:
2 küçül kereviz
2 patatesi
1 su bardağı bezelye
2 küçük havuç
300 gr kuşbaşı
1 yemek kaşığı salça
su
tuz,karabiber

Yapılışı:
  Öncelikle etlerimizi bir miktar haşlıyoruz. İçine defne yaprağı koyarsak da hoş bir aroma veriyor.
  Ardından azıcık zeytinyağında salçamızı kavuruyoruz. Küp küp doğradığımız patatesi,kerevizi, havucu ve bezelyeyi ekleyip salçaya buluyoruz. Ardından etlerimizi de ilave dip üzerine gelecek kadar su koyup tuzunun ve biberinin ilavesiyle kaynamaya bırakıyoruz.
   Sebzeler yumuşadığında yemeğimiz hazırdır.
   Afiyet olsun!

3 yorum:

  1. yanında da pilavla süper olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ooh içinde et var tamamdır :))
    canım ellerine sağlık........

    YanıtlaSil
  3. Kış aylarında türlü harıka oluyor.Evet yanında pilavla harıka olur.Ellerine saglık tabaga baktıkça karnım acıktı :)

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)