20 Mayıs 2013 Pazartesi

Kıymalı Taze Fasülye


 Egeli olunca her şey zeytinyağlı güzel geliyor insana..Dolayısıyla ben de sebze yemeklerinde eti pek tercih eden birisi değilim. Zeytinyağlı dediğin mis gibi hafif olur diye düşünürüm. Kıymalı taze fasülye hariç!:)
 Taze fasülye yazın en güzel en hafif lezzeti. Biz konservesini de bol yaptığımızdan kışın da bolca yemiştik. Şimdi bol vitaminlisi varken bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bir de kıymalı deneyeyim dedim harika oldu! Çok beğendik..Arada da değiştirmek lazım alışkanlıklarımızı! Değil mi ama?

KIYMALI TAZE FASÜLYE
Malzemeler:
Yarım kilo taze fasülye
125 gr kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı salça
3 domates
tuz,karabiber

Yapılışı:
  Fasülyelerimizi ayıklayıp bir güzel yıkıyoruz. Ardından tenceremizde kıymayı bir güzel kavuruyoruz, kavrulan kıymaya soğan ve sarımsağı da ekliyoruz. Salçamızı ve küp küp doğradığımız domatesimizi de ekleyip bir miktar sıcak su ekleyip güzelce domatesler eriyene kadar pişiriyoruz.
  En son da fasülyeleri,tuzu ve karabiberi ekleyip kısık ateşte fasülyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bir 15 dk demlendirip öyle servis edersek daha lezzetli oluyor.
   Afiyet olsun!

4 yorum:

  1. ellerine sağlık canım...
    çok severim...

    YanıtlaSil
  2. Taze fasulye zamanı geldi artık, evler mis gibi kokar, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık.Taze fasulyeyi kızım ve ben çok severiz.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağılık ,nefis.

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)