7 Mayıs 2013 Salı

İtalya Gezimiz

      Merhabalar,
  Uzun zamandır planladığımız, heyecanlandığımız İtalya seyahatimizi sonunda gerçekleştirdik..İlk planlarımızı tur dahilinde yapsak da baş başa istediğimiz gibi bir tatil yapma fikri daha cazip geldi. Rüya gibi bir 6 gün geçirdik...
  Sevgili eşim yoğunluğu ve stresi nedeniyle tatil planlamasına pek iştirak edemedi :) Hal böyle olunca bütün detaylarla ben ilgilendim. Günlerce araştırıp, okuduktan sonra uzuuuun uzun neler yenilecek, nereler görülecek, neler alınacak listeleri yaptım! Aslında tatil dönüşü oturup düşündüğümüzde çok fazla fire vermişiz bu listeden fakat tatilimizi koştur koştur geçirmek yerine beğendiğimiz bir yerde çok vakit geçirerek yorulduğumuzda dinlenerek tekrar görmek istediğimiz yerlere bir daha giderek kısacası gönlümüzün estiğince vaktiğimizi değerlendirdiğimiz için keşkelerimiz olmadı..
  İtalya düşündüğümden de harika sanat,tarih ve romantizm dolu bir yermiş :)))

  Daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi bir yemek bloğu sahibesi olarak bize gezip gördüklerimizden çok yiyip içtiklerimizi anlatmak düşüyor sanırım :))

  Eee İtalya denilince akla gelen ilk şeylerden biri tabi ki pizza oluyor!

 Arkadaşlar! Bunlar pizzaysa biz Türkiye' de ne yiyoruz acep? :)) Böyle kabarık göründüklerine bakmayın hamur seçimi diye birşey yok hesi ince hamur hatta biraz malzemesi fazlaysa elinize alıp yemenizin imkanı yok o kadar ki :) Her biri birbirinden güzel bol çeşitli bisürü pizza denedik favorimi sona saklıyorum :) Yalnız gözlerim şöyle bol etli bişeyler aradı yok kardeşim onlar Türk usülüymüş meğersem :)) E etli olanları da domuz eti olduğundan sebzelilere daldık :))


  Yemek yemeği seçtiğimiz bazı yerlerde bu tarz seçenekler vardı... Çeşit çok istediğinizden alıp lüpletiyorsunuz :)))

   Gezinin yorucu olacağını, çok yürüyeceğimiz için ayaklarımıza kara sular ineceğini söylemişlerdi, inanmamıştım! İndi vallahi :) Bunlar Floransa'dan...
 O çok yorulduğumuz zamanlarda şöyle güzel bir kafeye oturup tatlı kahve keyfi yaptık..

  E tabi makarnanın da dibine vurduk.. Yalnız ben kendi adıma pizzaları daha çok beğendim..Makarnalar da harika görünüyor ama ne bileyim çok da cezbetmedi..

 Cafe Greco'dan bahsetmezsem ayıp olur :) İspanyol Merdivenleri'nin tam karşısında 250 yıllık bir kafe.. Garsonlarından biri fraklı diğerleri de papyonluydu.. Müşterisine bu kadar saygılı bir müessese görmedim ben valla :)) Ayrıca İtalya'da oturarak içtiğiniz kahve ile ayakta yer işgal etmeden içtiğiniz kahve arasında epeyce bir fiyat farkı var! İlginç bir özellik.. Hatta Floransa' da efendim 2 kahve 2 tatlı ya ödediğimizin neredeyse 2 katını masa için ödedik! Bilginize :)



   İşin ilginç tarafı, en çok denemek istediğim şeylerde ki bunlar -tiramisu, lazanya ve makarna- biraz hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Hatta daha ileri gideceğim kendi yaptığım lazanyanın daha güzel olduğunu bile düşünüyorum :))))))))

  AAA! Aradım aradım bulamadım.. Sanırım fotograf makinesindekilerde dondurmalar :) En çok onlara bittim! :) Zilyon çeşit böyle döve döve döndüre döndüre koyuyorlar, bizde ne kadar sert ise onlarda da o kadar yumuşak ama HA-Rİ-KA!!!!!

Gelelim ENlerime :) :
1) En sevdiğim makarna : Kurutulmuş Domatesli ve Patlıcanlı Rotini
2) En sevdiğim pizza: Parça Mozarellalı Rokalı Pizza
3) Roma' da en sevdiğim yer : Aşk Çeşmesi
4) En çok yorulduğum yer: Vatikan Merdivenleri (asansöre rağmen :))
5) En sevdiğim meze : Izgara Sebze offf :)) Yahu patlıcanın kabağın ızgarası nasıl bu kadar lezzetli olur diye kendimi yedim bitirdim! Meğerse ızgaradan sonra zeytinyağına yatırıp bekletiyorlarmış efem! :))
6) En sevdiğim içecek: Cappuccino!
Floransa,Roma,Pisa , Vatikan inanılmazdı! Lütfen herkesin yolu en az bir kere düşsün Allahım! :) Çünkü  biz İtalya'yı çok sevdik... :)))))))))))

20 yorum:

  1. Posta bakarken bende geziyormuşum ve de resimdekileri yiyormuşum gibi geldi. Sonra farkettim ki öğlen yemek yemedim ve açım. :)) Izgara kabağa imrenmemden belliydi. Çok güzel yerleri gezmişsiniz, çok güzel şeyler yiyip içmişsiniz, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhan bey çok teşekkürler :)) Ben de bu postu hazırlarken tekrar tekrar gittim geldim, ağzım sulandı resmen :) Teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  2. her yemekte gözüm kaldı ....açıktım mı ne akşam ,akşam ....canım güzel gezmeler.

    YanıtlaSil
  3. Simgecim bize ne güzel İtalyayı gezdirdin..Ne kadar güzel anlatmışsın.Çok keyifli bir gezi olmuş belli..sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşen ablacım yazacak o kadar çok şey var ki toparlayamadım :( Dedim yemekleri anlatayım bari,beğenmenize sevindim :) Sevgiler..

      Sil
  4. Gezmek dünyanın en keyifli şeyi ,tabii ki bana göre. Ben gezginci ruhumla, tüm dünyayı görmek istiyorum, tabiiki yavaş yavaş ...İtalya 'ya da bayılıyorum.Tavsiye ederim, seneye Venedik festivaline de gidin, rüya gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Dilek hnm ne kadar çok istiyorum bir bilseniz! İnşallah o da olacak! Durmak yok bundan sonra gezmek var :) Çok teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  5. o italya listesini bizimle paylaşır mısınız yolcu olabilir de bazıları :)
    birde gıda market alışverişi yaptınız mı hiç orada yenilebilcek peynirler veya türkiyeye getirilebilincek değişik gıda ürünleri var mıydı? abur cubur çorba peynir vs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili meraklı kız,
      Denediklerim makarna,pizza, risotto,lazanya ve bruschetta oldu..Tortellini,gnocchi yi de aldım getirdim evde yapacağım :)) Bi de ravioli kaldı aklımda... Tatlılardan tiramisuyu denedim fakat panna cotta kaldı :) Dur bakayım aklıma gelmedi yahu :) Yaa valla ben öyle herşeyi deneyeyim tipi değilmişim onu anladım ;)
      Özümde çeşit çeşit paynir seven birisi olmadığımdan peynirlerini mozarella ve parmesan hariç sevemedim.. Güzel şarküteriler vardı istediğin çeşit peynir alabileceğin..Ve tabi ki makarna, tortellini ve gnocchi gibi haşlanacak yiyeceklerden aldım.. Güzel de abur cuburları (krakerleri mesela tatlı tuzlu ismini hatırlayamadığım)vardı ama ne kadar doyduysa gözüm çoğunu amaaaan boşver yiyeceğimizi yedik deyip döndük :)) Tamamen sizin damak zevkine ve yaratıcılığınıza bağlı bu olay..Ben ki yemeğe bayılan biriyim nedense çok canım istemedi alıp gelmek...
      Umarım faydalı olabilmişimdir.. Harika bir tatil diliyorum size :)

      Sil
  6. çok güzel bir gezi olmuş her resimden belli.biz de eşimle planlıyoruz.daha doğrusu kafamız karışık.hangi turla gittiniz?bir kaç detay verebilirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Biz turla gitmedik. Tamamen kendimiz organize ettik gezimizi! Çok endişelenmeme rağmen asla pişman olmadım..Güzel bir araştırmayla çok daha güzel bir tatil olabilir.Tavsiye ederim! Sevgiler...

      Sil
  7. bende diyorum bu kız neden yok...
    oh sefanız olsun...
    benimde gitmek istediğim yerlerden biri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım merak mı ettin sen beni :)) Geldim geldimm... Umarım siz de gidersiniz Şirinem inşallah..Öpüyorum dönüşüm muhteşem olacak! :))

      Sil
  8. harikasınız... Fotoğraflara bayıldım... Her gününüz bir önceki günden güzel olsun... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkürler Dilek Hanım,sizin de inşallah! Sevgiler..

      Sil
  9. canım ne güzel yaa.gezip farklı kültürler görmek,farklı lezzetler tatmak harika bir duygu.Ben de yurt dışına çıkana kadar bu kadar farkında değildim.İnsanın dünyaya bakış açısı değişiyor.vizyonu genişliyor.Ben de Türkiye'ye döndükten sonra yapacağimız tatilleri yurt dışı gezisi olarak yapmak istiyorum.Zaten eşimde çok seviyor gezmeyi.İnşallah bakalım.Güzel paylaşımın için emeğine sağlık.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! Hislerimi dile getirmişsin Şulecim,insan gidene kadar bu kadar çok şey katacağını hissedemiyor. Harika bir tecrübe... İnşallah bol bol gezer bol bol da paylaşırız bundan sonra :) Sevgiler..

      Sil
  10. Keyfiniz bol olsun... Her şey çok güzel görünüyor. Maşallah! :))

    YanıtlaSil
  11. Roma' da Piazza Novano meydanındaki "Ristorante Panzirone" de yerdim, rokalı pizzayı. Mozarella peynri, üzerinde çokca roka ve en üstte ise acı biber çekirdekli zeytinyağı. Roma' da geçirdiğimiz ayları, günlerimi hatırlattınız bana şimdi..Güzel bir nostalji oldu..Ayrıca vejeteryan pizzayı da denemelisiniz burada. Tabi enginar ve patlıcanla aranız iyiyse. O zamanlar bir bloğum yoktu ben oralardaydım.Şimdi bir bloğum var ama ben İstanbul' dayım. Blog yazmaya keşke o zamanlar başlasaydım diyorum :)). Bende beklerim bloğuma. http://everytingilike.blogspot.com/ Sevgiler

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)