20 Mayıs 2013 Pazartesi

Bol Patatesli Tas Kebabı :)


   Tas Kebabı neydi ki acaba yaa? Elimde azıcık et var bundan kebap çıkarabilir miyim ki? diye kendi kendime düşünürken amaaan olduğu kadar diyip bol patatesli az etli bir yemek pişirdim. Siz patatesi az eti bol tutarsanız daha güzel olabilir fakat benim patates canavarı eşimin hiç de şikayeti olmadı :) Sevgiler..

TAS KEBABI
Malzemeler:
200 gr dana kuşbaşı
4  orta boy patates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber
Sıcak su
Sıvıyağ

Yapılışı:
  Öncelikle etlerimizi bir tencereye alıp altı kısık şekilde suyunu salıp çekene ve yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bu noktada eti haşlayanlar da oluyor, ben vitamini gider diye düşündüğümden haşlamamaya özen gösteriyorum.
  Bu sırada patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz. Peçetenin üzerinde yağı süzülürken pişen etlerimize soğan ve sarımsağı da bir kaşık yağla ekleyip pişiriyoruz. Ardından salçayı da ekleyip bir miktar su ekliyoruz. Patatesleri de tencereye alıp suyu azsa su ekliyoruz, tuz ve biberle tatlandırıp bir taşım kaynatıyoruz.
  Afiyet olsun!

4 yorum:

  1. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim,sana da evliliğinde nice huzurlu mutluluk dolu yıllar dilerim.Patates ve et oranı oldukça yerinde olmuş bence,ellerine sağlık.Selam ve sevgiler::))

    YanıtlaSil
  2. Ayy benim kurtarıcı yemeğimi yapmışsın:)Özellikle de kışın yaparım.O günkü yoğunluktan sebeb, yemek yapamamışsam eğer hemen bunu yaparım.ellerine sağlık canım sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Simgecimm bayılırım,nasılda güzel olur..Emeğimi batırıp yemek istedim,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım,işte benim dost yemeğim bu,çok seviyorum kendisini;çünkü yapması çok kolay:)Yalnız sen patatesleri kızartıyormuşsun,ben de öyle deneyeyim,daha lezzetli oluyordur kesin:)Öptüm çok:)

    YanıtlaSil

Şimdiden güzel yorumlarınıza binlerce kez teşekkürler! Sevgiyle kalın ;)