23 Şubat 2013 Cumartesi

Pudingli Kek


  Üzeri soslu kekleri hep sevmişimdir..Tabi ki bunun ilk tadılanları puding soslu olanları benim için. Hep sade kek kakaolu sos tadı deneyip sevmişimdir ama bu haliyle de güzel oldu...Tarif buradan biraz değiştirerek uyguladım...

PUDİNGLİ KEK
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyğ
2 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao

Puding için:
2 paket kakaolu puding
5 su bardağı süt

Islatmak için:
1 su bardağı süt

Yapılışı:
  Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz ardından sütü ve yağı sırasıyla ekleyerek karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta karıştırdığımız kuru malzemelerimizi ekliyoruz. Önceden yağlanmış tepsiye (dikdörtgen borcam kullandım) döküp 175'C de pişiriyoruz.
   Kekimiz piştiğinde ilk sıcaklığını atar atmaz 1 su bardağı sütle ıslatıyoruz.
   Bu sırada pudingi hazırlayıp kekimizin üzerine döküyoruz . Soğuyunca buzdolabında bir iki saat bekletip hindistanceviziyle süsleyip servis ediyoruz..
   Afiyet olsun!
 

14 Şubat 2013 Perşembe

Doğum günü Sofrası-2


    Bugünün sevginin günü...
 Dünyadaki en güzel şey sevmek ve sevilmek.. Herşeyi ve herkesi ama O bir başka..
 Hayat arkadaşı bunu en güzel tanımlayan ifade sanırım.. Beraber üzüldüğün,beraber kızdığın,beraber sevindiğin hayatı güzel ve çirkin yönleriyle paylaştığın diğer yarın... Bozmadan kırmadan yıkmadan sevebiliyorsak ne mutlu bize!
 Varsa kırgınlıklar, korkular, üzüntüler uzakta kalsın! Bugün sevginin ve sevgilinin günü olsun... 
  Sevgililer gününüz kutlu olsun! :)

   E günün anlam ve önemini belirtmeden olmaz değil mi ? :) Kimbilir ne sofralar ne yemekler hazırlanacak bugün sevgiliye ama biz dünden kalma sofralarla devam edelim! Dün paylaştığım yazımda belirtmiştim bugün de o güzel gecenin sofrasını paylaşma zamanı.. İlham olsun, aklımızın bir köşesinde kalsın! Herkese aşk dolu günler dilerim efem! :))


  Soframızdan esintiler:

  • 3 Renkli patates salatası
  • Çiğköfte
  • Zeytinyağlı sarma
  • Kısır 
  • Peynirli börek
  • Kıymalı milföy böreği
  • Patatesli poğaça
  • Yaş pasta


13 Şubat 2013 Çarşamba

Üç Renkli Patates Salatası


        Herkese tekrar selamlar merhabalar :)
    Uzuuun tatilimizi yaptık, ailelerle hasret giderdik, yedik,içtik kürkçü dükkanına geri döndük :) Pek uzun bir hasretlikti o kadar iyi geldi ki anlatamam.. Huzur,neşe ve mutlulukla döndüm ve tam gaz iş ev arası koşturmacaya devam! E tabi burada etkinliklerin biri bitiyor biri başlıyor..Pek sosyaliz canım! ;) Sevgili arkadaşımın eşi için süpriz bir doğumgünü partisi hazırladık,elimizden geldiğince birşeyler yaptık.
    Ben de iş çıkışı çok vaktim olmadığından bu renkli patates pastasını! yaptım :) Salata demektense pasta demek daha hoşuma gidiyor. Hem görüntüsünden hem de kalıpta oluşundan:) Daha önce baton kalıpta deneyip şeklinde pek de muvaffak olamamıştım o yüzden biraz tedirgin oldum hazırlarken ama ipucu üzerinden iyice bastırmakmış ki kalıba iyi otursun..
   Denemek isterseniz hem yapması eğlenceli hem de görüntüsü harika!

ÜÇ RENKLİ PATATES SALATASI
Malzemeler:
1 kilo patates (7-8 adet)
Yarım demet maydanoz
1 taze soğan
3 havuç
1/3 kırmızı lahana
2 adet limon
tuz,karabiber
zeytinyağı
streç film

Yapılışı:
   Patateslerimizi soyup küçük parçalara ölerek haşlıyoruz. Ben düdüklüde 6 dk haşladım süper eridi :)
   Patatesler haşlanırken havucumuzu ve lahanamızı rondodan geçiriyoruz ya da rendeliyoruz. Maydanozumu ve taze soğanımızı kıyıyoruz. Havucu 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyoruz. Kırmızı lahanamızı ise tuz ve limonla ovarak yumuşatıyoruz.
   Haşlanan patateslere biraz zeytinyağı,1 limon,tuz ve karabiber ekleyerek güzelce püre kıvamına getiriyoruz. Ardından üç eşit parçaya bölüyoruz.
   Püremizin üçte birini maydanoz ve yeşil soğanla limonun üçte birini ekleyerek karıştırıp streçle kapladığımız kalıbımızın ilk katı olarak kalıbımıza yayıyoruz. Ardından havuçla patatesi karıştırıp biraz limon ekleyerek tekrar bir karıştırıp maydanozlu karışımımızın üzerine yayıyoruz. Aynı işlemi lahanayla da yapıp kalıbın üzerine bir sreç yayıp sıkıca bastırıyoruz.
   1-2 saat buzdolabında bekletip ters çevirerek çıkartıyoruz.
   Afiyet olsun!