ZEYTİNYAĞLI KABAK
Malzemeler:3 kabak
yarım çay bardağı zeytinyapğı
1 soğan
2 iri havuç
1 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
Yapılışı:
Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz. Salça ilave edip 1 dakika daha kavuruyoruz.
Şerit halinde doğranmış kabakları ,kırmızıbiberi ve havuçları da ilave ediyoruz.Tuzu,şekeri de ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ilınınca servis yapıyoruz.
Afiyet olsun!
Not: Kabaklardaki şerit görüntüsünü elde etmek için ben soyacak kullanıyorum ama aynı işi çatalla da halledebilirsiniz! ;)
Kabağa bayılırım bu ne güzel bir sebzedir ki pek çok türetmeleri vardır :)ellerine sağlık takibimdesin sevgiler
YanıtlaSilBernacım teşekkürler,aynenn takipteyim.Sevgiler
SilÖzellikle kalorisi az olduğu için kabağa bayılıyorum, ama ne yalan söyleyeyim kırmızı biber koymazdım.İlk yapışımda hemen ekleyeceğim,Simge'cim.sevgilerle.
YanıtlaSilBen de yemeklerde kullanmıyordum ama çok değişik bir tat oldu mutlaka tavsiye ederim:) Sevgiler
SilÇok hoş gözüküyor...
YanıtlaSilTeşekkürler;)
Silhep soyleriz, ac karnina blog gezmemek lazim! ozellikle de evde yemek olmayinca
YanıtlaSilyiyenlere afiyet olsun:)
:)) Çook teşekkürler bende öyle düşünüyorum ama duramıyoruz işte:) Sevgiler
SilEllerine sağlık Simgecim..Favori sebzem kabaüın her haline varım..nefis olmuş..
YanıtlaSilNurşen ablacım çok teşekkürler,kocaman sevgiler sana..
Silgörüntü şahane rengarenk...
YanıtlaSilmis gibi bayıldım...
canım ellerine sağlık...
Şirinem çok sağol,sevgiler..
Sil