KALP KURABİYELER
Malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 limon kabuğu
150 gr tereyağı
1,5 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
Unu, yumurtayı ve ince rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta karıştırıyoruz. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip kulak memesi kvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru iki parçaya bölüp un serpiştirdiğimiz düz bir zeminde çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz. Kalp kalıplarıyla hamurumuzdan kalıplar çıkartıyoruz. Çok güzel yıkadığımız bir dolma kalem kapağıyla kurdelelere yer açıyoruz.
Fırın tepsisine yerleştirip 175'C de yaklaşık 10-15 dk fırına göre pembeleşene kadar pişriyoruz. Soğuduktan sonra kurdelaları istediğimiz uzunlukta kesip kurabiyeleimize bağlıyoruz.
Afiyet olsun! :)
ÇOK GÜZEL VE ÇOK ŞIK OLMUŞLAR,ELLERINE SAGLIK.AŞK KURABIYELERI ADI ÇOK YAKIŞMIŞ.
YanıtlaSilBU TARİFİ ÇOK SEVDİM...
YanıtlaSilHEMEN KAYDETTİM...
AYY ÇOK SEVİMLİLER YAAA BAYILDIM...
ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
Çok tatlı yaa,tam misafirlik,kurdelalar çok şık olmuş:)Kalp kalıbım yok ama kesinlikle olması gerekn bir kalıpmış onu anladım:)
YanıtlaSilbunları insan yemeye kıyamaz ,süper olmuşlar canım,ellerine sağılık.
YanıtlaSilçok güzel olmuşlar yaa.yemeye kıyamam ben bunları canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilvayyy çok şık çok güzeller
YanıtlaSilellerine sağlık
ellerine sağlık. çok güzel olmuşlar...
YanıtlaSilsevgi ile yapildigi ve icine sevgi katildigi nasilda belli
YanıtlaSilellerine saglik simgem hayirli hafta sonlari ablam
çok cici görünüyorlar simgecim eline sağlık..
YanıtlaSilçok şık olmuşlar 14 şubat yaklaşırken hiç fena fikir değil,
YanıtlaSilsevdim bu kuurdela fikrini ellerine sağlık canım
simgecim kurabiyeyi yaptım çok sevimli oldular,teşekkür ederim
Silpaylaşım için.
Çoook sevindim ellerinize sağlık :))
Silçok güzel gözüküyor ellerinize sağlıkkk
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor ellerinize sağlıkkk
YanıtlaSilmerhaba kurabiyeleri denedim tadı çok güzel oldu fakat hamur kendini saldı:( dolayısıyla şekil veremedim. neyi yanlış yaptım acaba?
YanıtlaSilMerhabalar, şekil verememenize üzüldüm halbuki tam tarifine uygun yapıldığında hemencecik toparlanıyor :( Unu az gelmiş ya da yağı fazla olmuş olabilir mi??
Sil