Nereden nereye....O zamandan beri kabak tatlısı benim için yapacağım en son tatlı oldu. Ama geçen gün pazardan başka bir vesileyle aldığım kabağın tatlısını yapmaya karar verdim. Amaaaan ne de kolaymış yahu! Onca yıl boşun beklemişim, bu yüzden arayı kapatmak için bu hafta iki defa pişiridim :)
Bir de bunun kirece batırılan versiyonu var ya dışı çıtı çıtır içi yumuşacık oluyor offf offf. Onu da bi 5 sene sonra denerim inşallah! :))
KABAK TATLISI
Malzemeler:1 kilo kabak
2 su bardağı şeker
Dövülmüş ceviz
Tahin(isteğe bağlı)
Yapılışı:
Kabaklarımızı iric soğrayıp kabuklarını soyuyoruz. İri doğruyoruz yoksa pişerken dağılabiliyor.
Bir tencereye tek sıra halinde diziyoruz ve üzerine şekeri boşaltıyoruz. Kabakların suyunu salması ve şekerin erimesi için birkaç saat bekliyoruz. Ardından ocağa alıp kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ben tencerenin kapağını kapatıyorum annem açık bırak diyor ama kapalı olmasının bir zararını görmedim :) Pişmeye yakın kapağı alıyorum ki iyice suyunu çeksin. Soğuyunca tabaklara alınıp üzerine ceviz ve istenirse tahin dökülüp servis edilir.
Afiyet olsun!
Simgecim hepimizin böyle bir gençlik macerası vardır..Ellerine sağlık canım,tatlın çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilkabak tatlısı uzun süre bana da yapması imkansız bir tatlı gibi göründü.ilk yaptığımda çok şaşırdım ne kadar kolaymış dedim.ellerine sağlık.Afiyet şeker olsun...sevgiler...
YanıtlaSilellerine saglik simgem cok severim yavrum
YanıtlaSilyapmayi cok istiyorum da lakin tadi tuzu yok buradaki kabaklarin
sifa olsun size ayrica ögretmenler gününü kutlamaya gelemedim bagisla ablam
gec oldu ama kutlu olsun insAllah
muhabbetle
simgecim harika görünüyor canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilannemin favori tatlısıdır :))
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım...
ellerine sağlık simgem ben aldım arama canım:)))
YanıtlaSilMerhaba. :) Benim de mutfaktaki ilk zamanlarımda epey acemiliklerim oldu. Şükür atlattık sayılır. :)
YanıtlaSilBu arada kabak tatlısı bir de pekmezli yapılıyor. Tattım çokta güzel ben de deneyeceğim.
Bizim oralarda da kabak tatlısının üzerine pekmez (kokulu üzüm pekmezi) dökülür, (yani gezdirilir. :) Çokta lezzetli olur tavsiye ederim. :)
Sevgiler...