Neden bu kadar uzun bir ara verdim, neden hiçbirşey yayınlayamadım bilmiyorum. Bu sırada bolca yedim,içtim,gezdim,tozdum,pişirdim,resimledim... Artık sırasıyla inşallah hepsini sizlerle paylaşacağım. Hele bir Antep gezisi var aman aman... O kadar çok şey yazmak istiyorum ki kafamda bir türlü sınıflayamıyorum.. Önümüzdeki günlerde inşallah paylaşacağım!
Canım tiramisuma bir bakın lütfen! :) Her düşünmemde , bakışımda ağzım sulanıyor. O kadar sık yapıyorum ki benim için canımız tatlı birşeyler istediğinde şıpadana yapılan bir tatlı haline geldi. Hem kremamsı hem pastamsı hem de hafifimsi :) (o da ne demek??) Aslında tam olarak tiramisu diyemiyoruz orijinaline bakınca fakat Türk usülü tiramisu desek daha doğru olacak ;)
Mutlaka çoğumuz yapıyoruzdur biliyoruzdur ama bir de benden deneyin.Sevgiler!
PRATİK TİRAMİSU
Malzemeler:1 hazır kakaolu kek
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket labne
1 vanilya
Islatmak için:
2 tatlı kaşığı kahve
1 fincan sıcak su
Üzeri için:
kakao
Yapılışı:
Öncelikle hazır kekimizi servis edeceğimiz tabağa alıp kahve ve sıcak suyla hazırladığımız karışımı her yerine yayarak ıslatıyoruz. Fakat bu noktada çok kullanmayalım yoksa sırılsıklam oluyor!
Kekimiz ıslanırken bir tencerede sütü,şekeri,unu,yumurtayı karıştırıp orta ateşte muhallebi haline gelene kadar pişiriyoruz. Ardından labneyi ekleyip mikserle pürüzsüzleşene kadar karıştırıyoruz ve en son da vanilyayı ekliyoruz. Karışımımızın yarısı kekimizin üzerine döküyoruz.
Kekin ikinci katını kapatıp üstünü yine kahve karışımımızla ıslatıyoruz. Ve kalan kremayı da döküp güzelce yayıyoruz. Bir müddet soğumaya bırakıyoruz.
İlk sıcaklığını atınca ufak bir süzgeçle üzerine kakao rendeliyoruz ve dolaba kaldırıyoruz. Ne kadar soğursa o kadar lezzetleniyor! :)
Afiyet olsun!
Oh yahu,nihayet kolay bir tiramisu tarifi:)Eline sağlık canım,çok iyi oldu bu:)Taban alayım ben,yapayım bunu,evet,evet...
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK,NEFİS OLMUŞ ŞİMDİ OLSADA YESEYDIK.
YanıtlaSilÇok severim olsada yesek:) ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler
YanıtlaSilhosgeldin özlettin simgecim
YanıtlaSiltramisu severim birde senden deneyelim insAllah
rahman razi olsun
sevgilerimi biraktim
Simgecim ellerine sağlık,biz her şeyi kendi usulumuze kolayca çeviririz..Ve her zaman süper olur..Bende yaparım bu tarifi sıkça..süper olur..
YanıtlaSilCanım simgecim bende tiramisu seven biri olarak aldım gülüm
YanıtlaSilsenin elinden yemek çok güzel
ellerine sağlık muhabbetler:)
tatlım ya ben tiramisuyu çok severim.....
YanıtlaSilhemde çooooooooook...
1 değil 2 dilim birden yiyebiliirm :)))
ellerine sağlık...
Harika görünüyor. Elinize sağlık...
YanıtlaSilÇok severim ,eline sağlık....
YanıtlaSiltiramisuyu ben de çok severim ,ama evde bir hanım var onun yüzünden pek yapamıyorum,insan çocuğuna kıyamıyoru ...ellerine sağılık canım benim .
YanıtlaSilGerçekten nefis oluyor hemde hafifimsi:))Bende sıklıkla yapıyorum,ellerine sağlık canım,sevgiler:)
YanıtlaSilyazmamışsınız ama biriktirmişsiniz, artık okuruz,tiramisu bir harika, soğuk soğuk olunca da daha bir güzel, Antep anılarınızı bekliyorum, çünkü gitmek istediğim yerlerin başında geliyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilmerhabalar simge, bana soru sormuşsun onu cevaplamak için geldim. kestaneler haşlanıyor sıcakken soyuluyor, soğuyunca kestaneyi soyması epey zor olur. haşlanıp soyulunca, robota atılıp pudra şekeri ve krema ile iyice çekiliyor, top şekli verilip, benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılıyor. umarım faydalı olmuşumdur bu arada tremisu nefis görünüyor kal sağlıcakla...
YanıtlaSilSimgecim ellerine sağlık,kek şahane gözüküyor.
YanıtlaSilKurabiyelerin beğenilmesine de çoook sevindim:)
Afiyet olsun balım..
Muhabbetle..
Herkese booool booool teşekkürler, kocaman sevgiler! :)
YanıtlaSil