Öğretmenliğe ilk başladığım yıl okulumuzdaki öğretmen arkadaşlar o kadar iyi anlaşıyorlardı ki anlatamam. Mutlaka bütün özel günler kutlanır, dahası eşli ya da eşsiz görüşmek için mutlaka sebepler yaratılırdı. Hala da öyleler, ben evlendim okul değiştirdim aradan zaman geçti ama hala imrenerek takip ediyorum :) O günlerden birinde ilk defa yemiştim patlıcanlı böreği. Daha önce de bahsettiğim üzere benim için börek sanki hep peynirli yapılmalıymış gibi hiç başka bir çeşidini denemezdim. Fakat patlıcanlı börek beni öylesine etkilemişti ki artık sık sık yapar oldum!
Bu börekcikleri de sevgili babamın ve kardeşimin bizi ziyaretimize geldiklerinde yapmıştım. Babacığım başka hiçbir şeye itibar etmedi bu böreğe bayıldı:) Annemin deyimiyle 'insan benzer de bu kadar mı benzer' :) Demek zevkimiz bile aynı!
Tarif sevgili Burçin'den: Tık Tık
PATLICANLI BÖREK
(12 börek için)
Malzemeler:3 adet yufka
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağı süt
1 yumurta
İç harcı için:
2 adet patlıcan
2 adet çarliston biber
2 adet domates
1 küçük soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
susam,çörekotu
Yapılışı:
Harç için patlıcanları olabildiğince minik halde küp küp dğrayarak diğer malzemeleri hazırlayana kadar sıcak suda bekletiyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanları sıvıyağda güzelce kavuruyoruz Ardından biberi, domatesi ve patlıcanları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Bu sırada yarım su bardağı sıcak su ve yeterince tuz da ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
Yufkanın birini serip sosumuzdan üzerine yayıyoruz. Karşılıklı iki kenarı katlayıp kuru yerlerine tekrar sostan sürüyoruz.Sonra diğer tarafı da katlayıp yaklaşık 30-35 cmlik bir kare elde ediyoruz. Ardından bu kareleri de eşit 4 parçaya bölüyoruz ve ortalarına harçtan koyup bohçe şeklinde sarıyoruz.
Bohçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 170'C fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun!
Patlıcanlı börek hiç yapmadım eminim güzeldir kiii öyle görünüyor. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok güzel ve iştah kabartıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Cok severim.
YanıtlaSilEllerine saglik.
ellerine sağlık simgecim.
YanıtlaSilben bayılırım.
eline sağlık Simgecim bende hiç yemedim merak ediyorm nasıl olur?
YanıtlaSileline sağlık Simgecim bende hiç yemedim patlıcanlı börek doğrusu merak ediyorum anneme yaptırsammı acaba :)
YanıtlaSilellerine saglik bir patlican delisidir bu ablan .
YanıtlaSilkenara not attim insAllah
dua buyur yapilacaklar biriktikce birikti
ellerine sağlık canım.nefis bir börek olmuş .sevgiler.
YanıtlaSilSimgecim patlıcanlı böreğe bayılırım,ellerine sağlık..Olsada yesemm şimdi..
YanıtlaSilEllerine sağlık simgecim ben de çok severim...
YanıtlaSilPatlıcanı börekte hiç denememiştim,eminim güzel olmuştur.Yapmayı çok isterim vaktim olursa.Ama sırada hala yapmayı planladığım portakallı tavuk var:)Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilNefis gözüküyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilmerhabalar, demirdöküm tencere ödüllü yemek yarışması başladı katılımınızı desteklerinizi bekliyoruz. www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilGeçmiş olsun ziyaretin ve duaların için teşekkürler canım.
Böreğin harika görünüyor.Ellerine sağlık.
Sevgiler...
Patlıcanlı böreğe bayılırım, ellerine sağlık enfes görünüyor, kullandığımız tarif de neredeyse aynı, yaptığın böreğin tadından hiç şüphem yok, sevgiler:)
YanıtlaSilhuuuuuu iyisin simgem.
YanıtlaSilBen de çok severim. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor böreğin,zaten içine patlıcan giren herşey harika olur:)
YanıtlaSilsimgecim bu negüzel bir börek ..ellerine sağlık canım..olsa şimdi bir güzel yerdim..bu arada hayırlı bol gülümsemeli bir bayram diliyorum canım
YanıtlaSilMUTLU ,HUZURLU BAYRAM GEÇİRMEK DİLEKLERİMLE
YanıtlaSilben patlıcana bayılırımmmmm. babanıza hak veriyorum bu böreğin yanındakilere bakmamak da haklı ( : ellerinize sağlık Simge Hanım
YanıtlaSil