Bu tarif geçen yaz bol bol yapıp misafirlerime de sunduğum bir lezzet. İnanılmaz lezzetli, yemesi biraz zor ama tadı güzel olunca birazcık zahmete herkes katlanıyor. Çilekli bir pastanın en üstüne neden kiraz koyduğum konusunda ise hiçbir fikrim yok sormayın :)
ÇİLEKLİ PANKEK PASTA
Malzemeler:
150 gr un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
100 ml süt
30 gr eritilmiş tereyağı
Dolgusu için
200 ml krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
300 gr çilek
Yapılışı:
Un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlıyoruz. Yumurta ,süt ve eritilmiş tereyağını başka bir kasede çırpıyoruz ve un karışımını da ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya biraz ayçiçek yağı sürüp karışımımızdan 2 yemek kaşığı kadarını alıp önlü arkalı kızartıyoruz. Pankekler hazır!
Dolgusu için ise krema,şeker,vanilyayı katılaşıncaya kadar mikserle çırpıyoruz. Çilekleri yıkayıp ince ince dilimliyoruz.
Bir dilim pankek, krema, çilek şeklinde üç kat yapıyoruz. Dilediğimiz gibi süsleyebiliriz.
Afiyet olsun!
canım bu ne güzel birşey böyle...
YanıtlaSilbayıldım...
ellerien sağlık....
kocaman sevgiler....
Şirinem teşekkürler ;) Sevgiler
SilSİMGECİM ELLERİNE SAĞLIK HARİKA LEZZET.
YanıtlaSilALDIM....
Çoook teşekkürler ediyorum güzel yorumlarınıza Sevgiler Ayşe;)
SilBen tabağı alıp kaçsam:) nefis görünüyor pankek ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilAl canım tabi burada çok ;) Çoook teşekkürler,sevgiler
Silmmm..
YanıtlaSilnefiss...
ellerine sağlıkk canımm...
alsam olur mu bu tabağıı;)
öpüyorum canımm..
sevgiler..
:)
Vallahi sizleri düşünerek fazla fazla yaptım bu sefer ;) Mutlaka kaçak olur bize kalmaz diye :) Teşekkürler sevgiler
Silellerine sağlık canım görüntü beni benden aldı vallahi. harikaaa... sevgilerimle:)
YanıtlaSilEllerine sağlık.Çok nefis olmuş.Çilekler bitmeden yapmak lazım:)
YanıtlaSilSimgecim Amerika'da çocukluğumda annem çok yapardı.
YanıtlaSilBana eski günleri hatırlattın.
Ellerine sağlık. çilekle de süper olmuşlar !!!